Kaj manjka vašemu napisu ob vhodu v prodajalno?

Avtor: | Objava: 10.06.2003



Vhod v vašo prodajalno mora biti jasno označen. Ne samo zaradi boljše razpoznavnosti za stranke, ampak tudi zato, da zadosti predpisom, na katere se sklicuje tržni inšpektor, ki vas lahko obišče.

Prodajalna mora na vidnem mestu imeti napis, ki mora vsebovati:
- ime firme
- sedež trgovca/firme
- morebitno ime prodajalne.

Najpogosteje so napisi, ki označujejo prodajalne, opremljeni zgolj z imenom prodajalne, ne pa tudi z nazivom in sedežem firme, ki je lastnik prodajalne. To tržni inšpektorji kontrolirajo in morebitne nepravilnosti tudi sankcionirajo.

Če imate že izdelano večjo tablo ali estetsko oblikovano kakršnokoli drugo obliko napisa vaše prodajalne, ki je hkrati tudi vaš razpoznavni znak in je ne želite spreminjali s tem, da na ta napis dodajate nove (nujne) podatke, vam svetujem, da si vsaj izdelate nalepko z manjkajočimi podatki, ki bo na vidnem mestu zraven napisa prodajalne. S tem boste zadostili minimalnim tehničnim pogojem, ki se nanašajo na zunanjost prodajalne, kot jih določa spodaj naveden pravilnik.

PRAVNI VIR
Pravilnik o minimalnih tehničnih in drugih pogojih, ki se nanašajo na prodajne objekte za opravljanje trgovinske dejavnosti, in pogojih za prodajo blaga zunaj prodajaln (UL RS 28/93, 34/93 (popravek), 57/93 (spremembe in dopolnitve)

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *