Kako do kredita?

Avtor: Igor Kadunc | Objava: 05.08.2008Več bralcev sprašuje, ali naj se pridobivanja kredita lotijo sami ali naj raje najamejo svetovalca? 

Če gre za pomemben znesek kredita, bi vsekakor priporočil, da podjetnik najame pomoč. Še zlasti če gre za prvi oziroma večji kredit. Svetovalci poznajo politiko bank pri odobritvi kredita. Tako vam lahko na podlagi proučitve stanja vašega podjetja in potreb z dokajšnjo mero verjetnosti povedo, kaj lahko pričakujete od banke. Prav tako vam bodo pomagali pripraviti ustrezno vlogo za banko, kjer boste že vnaprej pojasnili vse postavke (bilanc in o poslovanju), ki jih želi banka podrobneje poznati. Svetovalec vam bo tudi svetoval glede višine stroškov in obrestnih mer, ki jih pričakuje banka. Lahko vam pomaga tudi pri znižanju ponujenih obrestnih mer oziroma stroškov odobritve, saj bolje od vas pozna razmere na bančnem trgu. Odprl vam bo tudi vrata v kakšno banko, s katero še ne sodelujete.  

Seveda pa svetovalec nekaj stane. Lahko se dogovorite za plačilo na podlagi opravljenih ur (cena ure je od 30 evrov navzgor) ali pa v odstotku od kredita (1–1,5 odstotka kredita). Vendar lahko ob tem pridobite dodatno vedenje o pogledu na svoje podjetje in izkušnje, ki vam bodo prav prišle pri naslednjih iskanjih kreditov. Predvsem pa prihranite ogromno časa, v katerem lahko sklenete ugoden posel, ki vam bo prinesel veliko več, kot pa bodo stroški svetovalca. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *