Kako seksualno je vaše mesto?

Avtor: | Objava: 09.02.2010



Po podatkih angleškega trgovca z erotičnimi izdelki Love Honey naj bi Otočani letno zapravili okoli 315 milijonov funtov za razne erotične pripomočke. Potrošnja pa ni enakomerno razporejena po vseh regijah in mestih. Tako so si pri podjetju zamislili »angleški seksualni zemljevid«, na katerem bi pokazali ljudem, v katerih predelih Velike Britanije se ljudje največ posvečajo svojemu erotičnemu življenju.
 
Da so lahko ustvarili takšen zemljevid, so najprej zbrali anonimen vzorec več kot 500 tisoč naročil iz svoje spletne trgovine. Nato so podatke razvrstili po regijah, ki se ujemajo z angleškimi statističnimi podatki o populaciji, ter dodali podatke o prodaji drugih trgovcev in proizvajalcev. Rezultat je angleški seksualni zemljevid, ki kaže letno potrošnjo na erotičnih pripomočkih za mesta z več kot 10 tisoč prebivalci. Zemljevid osvežijo z novimi podatki vsak mesec. Vsi podatki so anonimni, kar pomeni, da ni možno priti do osebnih podatkov.
 
Na zemljevidu so z različnimi barvami označene nakupovalne navade posameznih mest. Temno modra prikazuje območja, na katerih za tovrstne izdelke zapravijo bistveno manj od povprečja, rdeča in bela pa označujeta najbolj vroče točke v državi. Vidni pa so tudi podatki o izdelkih, za katere v posameznih mestih namenjajo največ.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *