Kako slediti načrtovani poti pri izvedbi projekta?

Avtor: Sabina Žampa | Objava: 08.02.2013

Izvajanje projekta, ki ga je sofinancirala EU, ima določene zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati. Predvsem pa od vas zahteva, da se pripravite na posredovanje številnih podatkov, ki jih bo od vas zahteval razpisovalec.



Pri projektih, ki jih sofinancira EU, je izredno pomemben način izvedbe projekta. Potrebno je paziti na številne stvari. Že sama prijava projekta je od vas zahtevala natančne podatke o izvedbi projekta, kot so: natančen terminski plan, odgovorne osebe, višina investicije, višina posameznih upravičenih stroškov, načrtovani cilji za spremljanje učinkovitosti projekta itd.  

Začetek izvajanja projekta naj vam predstavlja ponovni pregled dokumentacije in vseh prilog, ki ste jih morali oddati ob sami prijavi projekta, in še pomembnejše natančen pregled prilog, ki jih boste morali oddati ob posameznem zahtevku oziroma vmesnem poročilu in končnem poročilu. Kazalniki, ki ste jih navedli ob prijavi, kot so na primer število novo zaposlenih, naj vam bodo cel čas izvedbe projekta nekje v mislih. 

Izvajanje projekta, ki ga sofinancira EU, se ne konča z oddajo končnega poročila. Ne pozabite, kazalnike in ostale zahteve, kot so prodaja strojev, ki jih je sofinancirala EU in morajo ostati v vaši lasti 3 do 5 let po dokončanju projekta, morate pri določenih razpisih nadzorovati še vsaj od 3 do 5 let po dokončanju projekta, dokumentacijo pa hraniti 10 let po njegovem dokončanju. Revizije vas lahko obiščejo kadarkoli v času izvajanja projekta do končnega poročila in pozneje še do konca roka za hrambo dokumentacije projekta. Pri izvajanju projekta do končnega poročila je potrebno paziti na številne stvari.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *