Kampi za otroke

Avtor: Petra Mauer | Objava: 10.10.2013


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 8.000 do 40.000 evrov

Konkurenca: da

Čas delovanja: vse leto, nekoliko več v poletnih mesecih

Marketing: internetna stran, letaki, vizitke, brošure, oglasi v otroških revijah, predstavitev vaše dejavnosti na otroških sejmih, bazarjih, zabavah 

Potrebna znanja/spretnosti: praktičnost, organiziranost, komunikativnost, izvirnost, empatija

Potrebna oprema: šotori in vsa ostala oprema, potrebna za kampiranje (spalne vreče, zložljive mize in stoli, kuhalnik, posode, pribor, mreže proti komarjem, paket prve pomoči )

 

Dejstva

Najprej se odločite, kakšne vrste kamp boste imeli, kje bo lociran, komu bo namenjen, kaj vse potrebujete zanj, kako se boste oglaševali, koliko bo znašala cena zanj, ali boste potrebovali dodatno pomoč, kakšno opremo boste morali nakupiti in podobno. Odločite se, ali bodo kampi organizirani le med vikendi ali tudi med tednom, poleg tega izberite temo in potem določite vsebino in potek kampa. Otrokom omogočite, da se naučijo osnovnih znanj in naberejo prve, a dragocene izkušnje v naravi. Na kampu si otroci nedvomno dvignejo samozavest ter pridobijo veliko socialnih spretnosti - dejstvo, ki ga je dobro poudariti vsakič v pogovoru s starši oziroma potencialnimi strankami. Vedno je treba poskrbeti za varnost, primerno opremo ter izšolane voditelje, ki se znajo prilagoditi otrokom različne starosti. Bodite pozorni, da ne boste (zaradi želje po večjem zaslužku) pretiravali s številom udeležencev oziroma udeleženk.

 

Trg

Že vrsto let starši pošiljajo svoje otroke na različne kampe. Čeprav je takšen posel že dolgo časa priljubljen, pa je vedno prostor še za kaj novega, svežega. Domislite se inovativne ideje ter z njo prepričajte starše, da v vaš kamp vpišejo svoje malčke. Povežite se s športnimi društvi, različnimi mladinskimi centri, zavodi za mlade, šolami, vrtci, organizacijami za otroke 

 

Nasvet

Ena od idej je priprava nočnega kampa, na katerem je poudarek na spanju pod zvezdnatim nebom, kurjenju ognja in peke krompirja v žerjavici. Morda se osredotočite na učenje igre, saj si nemalo otrok želi nastopati ali celo nekoč postati igralec, pevec, televizijski voditelj, moderator itd. Priskrbite si kamero in si ob koncu kampa oglejte posnetke, malčkom pa vedno poklonite priznanje za uspešno opravljen tečaj in sodelovanje na kampu. Morda bo več zanimanja za tradicionalne, računalniške, umetniške, športne ali glasbene kampe.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *