Kiosk

Avtor: | Objava: 06.09.2010



Začetni stroški: od 3000 evrov dalje
Marketing: oglasi v lokalnih medijih, plakati …
Posebne zahteve: upoštevanje lokacijskih pogojev, pridobivanje ustreznih dovoljenj in soglasij, komunikativnost, dobre prodajne sposobnosti
Potrebna oprema: telefon, računalnik, hladilnik, mali trezor (za mobi kartice in denar)
Podjetje lahko upravljate od doma: ne
Popoldansko delo: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto
 
Dejstva
Preden se odločite za odprtje kioska, se dobro pozanimajte o najbolj primerni lokaciji. Ta je ključnega pomena za uspeh, saj bo vaš trud zaman, če se bo mimo vaše ponudbe sprehodila le peščica ljudi. Izbira lokacije z visoko frekvenco ljudi, ki jo vsakodnevno obiščejo, je vsekakor prava pot k uspešnemu vodenju posla. Premislite, katere izdelke boste ponudili, saj se ne smete preveč omejiti, prav tako ni priporočljivo, da imate na razpolago vsega preveč. Cigarete, sladoled, časopisi, srečke, pisala, parkirni lističi, hitri prigrizki in osvežilni napitki so vsaj osnova.
 
Trg
Postati lastnik kioska je priročen način, s katerim se zlahka približamo mimoidočim kupcem. Ponudbo prilagodite strukturi mimoidočih glede na to, ali boste postavili kiosk na avtobusni postaji, v trgovskem centru, v poslovnem delu mesta … Če na primer kiosk postavite v bližino šole, potem hladilnik napolnite s slaščicami, ponudite jim pisala, zvezke, hitre prigrizke, energijske tablice in lahkotno branje.
 
Nasvet
Redno spremljajte konkurenco in jo vsaj dohajajte, če že ne zmorete biti korak pred njo. Prilagodite se sezoni in v poletnem času ponudite več sladoleda, medtem ko pozimi na vidnejše mesto izpostavite izdelke, kot so rokavice ali strgalo za led. Potreba po hitrem zadovoljevanju potreb prebivalstva je namreč vse večja. Zakaj torej ne bi poskusili z odprtjem male hišice na prostem in strank oskrbeli vsaj z osnovnimi življenjskimi artikli?

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *