Kitajska: Delta Biserne reke

Avtor: | Objava: 10.06.2003

Guangzhou - Hong Kong: 15. 4. - 25. 4. 2003



Kaj o I. poslovni misiji Podjetnika (Kitajska: Guangzhou, 13. - 23. oktober 2002, obisk 92. kitajskega izvoznega sejma) pravijo nekateri udeleženci:

V. Žižmond, Živex d.o.o.: Na kitajskem izvoznem sejmu smo dobili veliko podatkov. Naš prodajni program bomo lahko razširili in pripravili boljšo ponudbo po nižjih cenah. Kitajska je dežela velikih priložnosti.

D. Penezič, Emona blagovni promet d.d.: Prijetno sem presenečen nad ponudbo na sejmu. V Evropi takega sejma ni, sejmi so bolj specializirani. To je drug svet, druge navade.

N. Pauko, Metex d.o.o.: Asortiman izdelkov, zanimiv za naše podjetje, je ogromen. V času obiska sem komajda pregledal vse zanimive ponudnike. V nekaterih segmentih so cene zelo ugodne, seveda pa je potrebno to uravnotežiti z ostalimi dejavniki tveganja, ki so pri poslovanju s Kitajci bolj izraziti kot pri poslovanju z evropskimi partnerji.

Okvirni program II. Podjetnikove poslovne misije
Kitajska: Delta Biserne reke

15. april: 7.55 - odhod iz Ljubljane - Frankfurt - Kuala Lumpur - Guangzhou
(let z uglednim Malaysian Airlines)
16. april: popoldne prihod v Guangzhou, transfer z letališča, nastanitev v H 4****
17. - 20. april: Guangzhou - tri in poldnevni ogled največjega kitajskega izvoznega sejma: 150.000 kvadratnih metrov razstavnih površin, izvozni programi v vseh industrijskih sektorjih (več v članku Skozi hongkonška vrata na kitajski trg, decembrskem Podjetniku); ogled tovarne v Guangzhouju (po dogovoru z udeleženci);
20. april: popoldne transfer Guangzhou - Hong Kong (razdalja 200 km), nastanitev v H 4****
21. april: Hong Kong: obisk Houseware fair; srečanje s slovenskim častnim konzulom v Hong Kongu
22. april: Hong Kong: obisk kontejnerskega pristanišča in centra za razvoj trgovine, popoldne individualna poslovna srečanja
23. april: Hong Kong: borza, individualna poslovna srečanja
24. april: dopoldne odhod iz Hong Konga in let v Frankfurt preko Kuala Lumpurja
25. april: 11.30 - prihod v Ljubljano

Pomembno: predstavljeni program je okviren. Pri dokončni izdelavi programa (organizacija sestankov in obiskov v Hong Kongu, obisk tovarne) bomo v okviru možnosti upoštevali želje udeležencev.

Skrajni rok za prijavo je 25. februar. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Zaradi organizacije sestankov in prevozov je število udeležencev omejeno.

Za dodatne informacije pokličite (01) 200.20.65, Tina Vilfan

Prijave sprejemamo na e-pošto: podjetnik@podjetnik.com,
ali na faks:
(01) 423.82.60

V prijavo vpišite: podjetje, ime in priimek udeleženca/cev, delovno mesto, naslov, telefon, e-pošto.
Vodja poslovne misije, g. Vitja Matijašič, bo udeležence kontaktiral v zvezi z njihovimi preferencami glede sestankov in nekaterih ostalih podrobnostih.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *