Kje poiskati informacije in sredstva?

Avtor: Anita Ivačič | Objava: 07.11.2011

Trenutno je na področju Evropske unije prek 190 tisoč aktualnih razpisov. Predstavljamo vam nekatere od njih.



Brez podjetnikov in njihovega prispevka k zaposlovanju, inovativnosti in konkurenčnosti ne bi bilo evropske blaginje. Spodbujanju in podpori podjetništva v Evropi je namenjen vsakoletni Evropski teden podjetništva, ki je letos potekal od 3. do 9. oktobra. V njegovem okviru sta Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji in Urad vlade RS za komuniciranje pripravila izobraževalni seminar »Kako znova napisati uspešno podjetniško zgodbo?« s predstavitvijo ključnih programov in podjetniških spodbud na nacionalni in evropski ravni.
 
Informacijske storitve in portali za podjetnike
 
Za vse, ki so šele na začetku svoje poslovne poti, je dobrodošla mreža 29 vstopnih točk VEM, v katerih podjetnik opravi registracijo podjetja, in hkrati prejme brezplačne svetovalne in informativne storitve ter pomoč pri iskanju finančnih virov.
 
Odlična odskočna deska bodisi za razvoj poslovne ideje bodisi za plasiranje že profiliranega produkta na tujem trgu je spletni portal Javne agencije Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) www.japti.si. Portal na enem mestu ponuja informacije o vseh aktualnih programih s področja spodbujanja podjetništva, privabljanja tujih neposrednih investicij in internacionalizacije slovenskih podjetij.
 
Portal za inovativne www.imamidejo.si je lahko v veliko pomoč pri uresničevanju nove ideje oziroma njene tržne realizacije. Na portalu je obsežen seznam podpornih institucij, ki ponujajo paleto storitev od tehničnega in pravnega svetovanja do preizkusa izvedljivosti in
pridobivanja investitorjev za splavitev inovacije na trg. Svojo inovacijo lahko javnosti predstavite v spletni 'borzi inovacij' in na 6. slovenskem forumu inovacij, ki bo potekal 22. in 23. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *