Kladivo z magnetom

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 10.01.2003



Pravijo, da bo kladivo na sliki spremenilo proizvodnjo in uporabo kladiv v prihodnje. Kladivo Bluemax, ki ga je naredilo podjetje Vaughan, ima posebno magnetno držalo za žebelj, tako da pri zabijanju žebljev ni treba več uporabljati obeh rok. Na voljo so štirje modeli v različnih velikostih. Ni potrebno posebej poudarjati, da je kladivo narejeno iz kakovostnih materialov in ergonomsko oblikovano. Informacije:
http://www.vaughanmfg.com/.

Klešče za zahtevna dela

Družba Craftsman, proizvajalec ročnega orodja za široko uporabo, je izdelala prve klešče, ki moč rok povečajo za osemkrat. S kleščami Switch Pliers tako tudi ženske nimajo težav pri popravilih v hiši. Novost stane v tujini 30 dolarjev.

Pametno steklo

Steklo Alter-Lite bomo čez nekaj let zagotovo pogosto videvali na naših stanovanjskih objektih. Vsebuje posebne delce, ki vsrkavajo svetlobo in s tem ob sončnem vremenu preprečujejo prehod vročine v prostor. Delujejo torej kot nekakšen senčnik. Ko steklo priključite na električno energijo, v trenutku spet sprosti pot sončnim žarkom. Tehnologijo je razvila družba Research Frontiers in jo že prodala 18 podjetjem. Med drugimi jo bo uporabljal Mercedes-Benz za sončne strehe na avtomobilih.

Varna žaga

Vsako leto več kot tri tisoč Američanov izgubi prst pri delu z namizno žago. Koliko je takih oseb pri nas, ne vemo, zagotovo pa ne malo. Inovator Stephen Gass je zaradi pogostih nesreč izdelal žago SawStop, ki ustavi rezilo v 3 milisekundah po tem, ko se ga dotaknete. Novost je zaman poskušal prodati proizvajalcem orodij, zato se jih je odločil izdelovati sam. Izdelek bo na trgu to pomlad.

Kitara nove generacije

Električna kitara je baje prvič v pol stoletja doživela korenito spremembo. Nova generacija kitar, ki bo prišla na trg v prihodnjih mesecih, bo uporabljala posebno optično tehnologijo LightWave, ki bo tresljaje pretvarjala v zvok. Delovanje je preveč zapleteno, da bi ga na hitro opisali, vendar zagotavljajo, naj bi bil zvok kitare boljši kot pri klasični električni kitari. Cena novega instrumenta za zdaj še ni znana.

Jadralna deska iz ogljika

Karl Pope je postal znan kot izumitelj jadralne deske, ki jo je moč razstaviti oziroma sestaviti. Njegova zadnja novost pa je praktično nadgradnja iste deske, le da je glede na svojo velikost najtrdnejša, najtrpežnejša in najlažja, kar so jih kdaj naredili. Deska Stealth je narejena iz ogljikovih vlaken, materiala, ki ga cenijo v letalski industriji, kar ni čudno – Pope je namreč vesoljski inženir. Deska stane 1795 dolarjev oziroma okroglih tisoč dolarjev več kot običajna deska. Revija Popular Science je izdelku podelila veliko nagrado v kategoriji izdelkov za rekreacijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *