Kot podjetnik se počutim frustriran

Avtor: Valentina Franca | Objava: 08.11.2005

Matjaža Javšnika vesoljna Slovenija pozna kot igralca, vendar je tudi solastnik gostinskega lokala in lastnik producentskega podjetja. Pogosto se obe vlogi prepletata, čeprav se Matjaž kot igralec podjetništva »otepa«.



Nekateri se podjetništva lotijo zaradi preživljanja, nekaterim je to izziv, Matjaž Javšnik pa to počne iz radovednosti. Znani slovenskih igralec je prejel več nagrad za svoje igralske nastope, nastopal je tudi v nekaj filmih, v zadnjem času pa nas zabava kot moderator na radiu Center. Vendar Matjaž premore še energije za ukvarjanje s podjetništvom, čeprav zase pravi, da ni podjetnik.             

Matjaž, s čim vse se ukvarjate? 

Poleg svojih gledaliških in filmskih vlog sem solastnik gostinskega lokala v Piranu in podjetja Triglav film, ki se ukvarja s produkcijo filmov ter reklam in realizacij dogodkov za znanega naročnika. V lokalu imam več zaposlenih, v produkcijskem podjetju pa samo eno osebo. Rad bi pa poudaril, da dejstvo, da se ukvarjam s podjetništvom, še ne pomeni, da sem podjetnik. 

Kje lahko najdemo vaš lokal? 

Lokal je v Piranu, na Tartinijevem trgu, nosi pa ime Žižola (kar je tudi mediteranska rastlina, op. a.). Kot gost je pri nas vsak dobrodošel, samo da ne pije na »puf«. (smeh) No, poleg klasične ponudbe pripravljamo razne kulturne programe oziroma prireditve predvsem za tiste, ki so dojeli, da je Piran brez dogodkov samo kulisa brez duše. 

Zakaj ste se odločili, da se boste začeli ukvarjati s podjetništvom? 

Že od začetka igralske kariere sem se odločil, da je dobro, če počnem še nekaj zraven, predvsem zaradi socialne varnosti in lastne avtonomije. Tako lahko danes kakšnega režiserja zavrnem, če mi njegova ponudba ni všeč. Ker imam druge finančne vire, lahko počnem samo tisto, kar sam hočem.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *