Ledene umetnine

Avtor: | Objava: 07.10.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 2000 evrov
Marketing: časopisni oglasi, spletni in radijski oglasi, letaki in od ust do ust
Posebne zahteve: spretnost z ročnimi deli, hitrost, natančnost
Potrebna oprema: verižna žaga, dleto, brusilnik, led, kladivo, smirkov papir, skice, oglasni materiali, telefon, internet
Popoldansko delo: da
Konkurenca: da
Čas delovanja: skozi vse leto 
 
Trg
Ledene skulpture so vse bolj popularne na pomembnih in prestižnih dogodkih ter elitnih zabavah.

Dobrodošla popestritev so tudi na rojstnodnevnih zabavah, obletnicah, prav tako se odlično obnesejo kot eleganten okras na porokah. Izdelujete jih lahko za hobi, svojo spretnost pa lahko uporabite za ustvarjanje dobičkonosnega posla.  
 
Dejstva
Za začetek posla potrebujete žago, dleto ali kakšen drug oster predmet, s katerim boste ustvarjali različne oblike. Seveda ne gre brez trirazsežne skice ter ledu, ki naj bo čim bolj gladek in čist vse do sredine. Prve skulpture oblikujte iz manjših kosov ledu in pozneje, ko že osvojite rutino obdelovanja in oblikovanja, preidite na večje kose. Šele ko boste z izdelkom popolnoma zadovoljni, ga ponudite kupcem, saj želite, da se o vas širi dober glas. Promocija od ust do ust je izjemno pomembna, saj lahko ima ravno dobra beseda veliko zaslug za to, da vaš posel zacveti.  
 
Preden začnete prodajati ledene skulpture, določite ceno, ki naj bo odvisna od velikosti izdelka, orodja, ki ga pri tem uporabite in natančnosti, ki jo zahteva določeno oblikovanje in izrezovanje. Pripravite se tudi na dostavo ter si za to priskrbite ustrezno prevozno sredstvo, ki naj bo opremljeno s hladilnim sistemom.  

Nasvet
Ko si boste nabrali dovolj izkušenj in opravili uradni tečaj klesanja ledenih skulptur, se lahko lotite poučevanja drugih. Tečaje ponudite restavracijam, kuharjem, svobodnim ustvarjalcem, podjetjem, ki se ukvarjajo s kateringom … Predstavite jim svoje izdelke ter izobraževalni načrt in jih povabite, da se vam pridružijo pri osvajanju teorije in prakse. Svetujemo, da vsak dokončan izdelek fotografirate, saj se ledene skulpture in s tem dokaz o tem, kakšno mojstrovino ste napravili, stopijo.  

Ko vam bo oblikovanje različnih likov šlo dobro od rok in boste postali že pravi profesionalci, se lotite žaganja, rezljanja, piljenja in brušenja tudi drugih materialov, kot so les, vosek ali smola ter s tem razširite svoj posel. Za boljšo učinkovitost in kakovost spremljajte ostale uspešne izdelovalce in jih brez oklevanja vprašajte za kakšen dober nasvet. Veliko idej boste dobili tudi prek internetnih strani. Potrudite se, da bodo ledene skulpture v led ujele vse posebne oblike, logotipe podjetij ali izbrane fotografije, ki jih bodo želele vaše stranke.  
 
Ne glede na to, kako zahtevnih del se boste lotili, pa nikar ne pozabite na varnost pri rokovanju z ledenimi bloki!

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *