Lotili smo se stvari, ki si jih drugi niso upali

Avtor: Martina Budal | Objava: 09.10.2013

Pred desetimi leti, v času, ko je posel marsikaterim računalniškim podjetjem »prihajal sam«, je Mišo Brus praktično brez v naprej zagotovljenega posla ustanovil svoje podjetje za razvoj programske opreme. Verjel je, da bo s kakovostjo, drugačnostjo, vztrajnostjo in znanjem prišel daleč. Četudi ne bo lahko. Nastalo je podjetje Agito.


Mišo Brus: »Sodelovanje tako z Microsoftom kot z drugimi partnerji ni bilo načrtovano, izšlo je in še vedno traja zgolj zaradi medsebojno prepoznane kakovosti.«

»Hotel sem dokazati sebi in drugim, da znamo tukaj delati dobro programsko opremo, da lahko delamo na drugačen način, z odličnim projektnim vodenjem,« se spominja Mišo Brus. Ni se posebej ukvarjal s tujimi produkti, temveč se je posvetil razvoju lastnih rešitev in razvoju po naročilu. Začetki so bili stresni, a mnoge stranke so tak pristop in način dela sprejele pozitivno. Velikokrat smo se lotili stvari, ki si jih drugi niso upali, se spominja Brus. V desetih letih uspešnega dela in številnih domačih in tujih referencah so razvili tudi nekatere lastne produkte in polprodukte ter velike implementacije predvsem Microsoftovih platform. Tako so nastale napredne rešitve, kot so na primer sistem za razvoj zaposlenih, podpora za projektno vodenje, upravljanje identitet, velike portalne rešitve v okoljih intranet in ekstranet, podpora življenjskemu ciklu produktov  in množica namenskih informacijskih sistemov, drugih programskih rešitev in domenskih znanj.

 

Večino dela sicer opravijo na Microsoftovih platformah; dolgoletno uspešno partnerstvo je Microsoft nagradil s priznanjem za partnerja leta v centralni in vzhodni Evropi in z uvrstitvijo med tri finaliste na svetu za razvoj rešitev. Sodelovanje tako z Microsoftom kot z drugimi partnerji ni bilo načrtovano, izšlo je in še vedno traja zgolj zaradi medsebojno prepoznane kakovosti, pove Brus. O kakovosti Agitovega poslovanja priča tudi ponovna uvrstitev med finaliste izbora za Evropsko podjetniško nagrado, torej v krog podjetij, ki se ponašajo s poslovnim uspehom, inovativnostjo in poslovno etiko.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *