Luknjanje telesa

Avtor: | Objava: 06.01.2013


(BigStockPhoto)

Začetni stroški: okoli 1000 evrov
Oglaševanje: poslovne vizitke, od ust do ust, internetna stran, letaki …
Potrebna oprema: nakit, delovna miza, sredstvo za sterilizacijo orodja, s katerim delate
Delo od doma: da
Konkurenca: da 

Dejstva
Prebadanje telesa in vstavljanje nakita (angl.: body piercing) se je začelo pojavljati v osemdesetih letih, svojo popularnost pa je doseglo v devetdesetih. Ljudje se ga najpogosteje poslužujejo iz estetskih in kulturnih razlogov, čeprav s tem tvegajo infekcijo, alergično reakcijo ali nastanek brazgotine.  

Pred začetkom poslovanja si pridobite kar se da veliko izkušenj. Zadovoljstvo strank je namreč ključnega pomena za vašo uspešnost, zato morate pri delu poskrbeti za varnost in kakovost storitev. Učite se od najboljših in si priskrbite dobre reference. Nato se odločite, ali boste posel opravljali od doma ali pa se boste odločili za mobilno enoto, s katero boste imeli možnost potovati iz kraja v kraj. Poskrbite še za sterilno opremo in urejen prostor, v katerem se bodo stranke dobro počutile. 

Trg
Prebadanje telesa je umetnost oziroma način, s katerim, predvsem mladi, izražajo svoj jaz na nekoliko nenavaden način. Ponudite jim možnost, da bodo z različnimi dodatki popestrili svoje telo. Posel predstavite posameznikom, skupinam, subkulturam, ki se ne bojijo drugačnosti in so pripravljeni v svoje telo narediti kakšno luknjico več.  

Nasvet
Vaša ciljna skupina bodo večinoma stranke, stare približno od osemnajst do trideset let, zato razmislite, ali bi svoj salon uredili kje blizu fakultet, študentskih domov ali v okolišu, kjer se zbirajo svobodomiselni, kreativni in abstraktni ljudje, ki se ne bojijo drugačnosti. Na vidno mesto postavite tudi uhane in druge stvari, ki jih bodo stranke lahko kupile. Če imate možnost in dovolj finančnih sredstev, zaposlite moškega in žensko, saj se nekatere stranke ne počutijo najbolj prijetno, če jim kožo na najbolj intimnih mestih na telesu preluknja nasprotni spol.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *