Majhne neprijetnosti

Avtor: Bojana Košnik | Objava: 07.12.2009

Nekaterim neprijetnostim pri stikih z drugimi ljudmi se ne moremo izogniti, zato se ljudem okoli sebe opravičimo. Za mnoge spodrsljaje pa ni opravičila in jih moramo preprečiti.


Prhljaj nikakor ne sodi na ramena suknjiča ali kostima. (BigStockPhoto)

O teh zadregah bi rada spregovorila zato, ker smo ljudje vpleteni v delovne obveznosti skoraj po ves dan, v tem času pa se nam lahko zgodi marsikaj. S tem mislim predvsem na neprijeten telesni vonj, potenje, riganje, kolcanje, kruljenje v želodcu, vetrove, odpet hlačni razporek, strgane nogavice, neprijeten zadah.
 
Tudi med domačimi stenami te stvari niso preveč spodobne, seveda pa je veliko bolj nerodno, če se nam kaj od tega pripeti v družbi, službi, na resnem poslovnem kosilu ali večerji. Pri tem se nam postavlja vprašanje, ali je prav, da te nerodnosti opazimo pri drugih, ali pa se moramo obnašati tako, kot da se ni nič zgodilo. Kakšno je pravzaprav primerno vedenje v takih trenutkih? Kaj moramo storiti, če smo mi tisti, ki jih obliva rdečica in bi najraje izpuhteli v prostor?
 
Drugim pomagajmo, sami se opravičimo
 
Za tako zoprne stvari je odgovor izredno preprost. Drugim je potrebno pomagati ob nastalem položaju, vendar moramo to storiti z veliko mero obzirnosti, taktnosti, da nastalega stanja ne bi še poslabšali. Pri lastnih nerodnostih pa se je treba opravičiti le na kratko.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *