Mala črna obleka

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 06.12.2010

Mala črna obleka je klasika v ženski garderobi, saj jo nosimo ob posebnih priložnostih čez dan in ob večernih svečanostih.


Kljub želji modnih kreatorjev, da bi malo črno obleko popestrili, je na koncu vedno zmagala preprostost. (Ann Taylor, 2010)

Večerne ali popoldanske prireditve, priložnosti in večerje marsikatero žensko privedejo v dilemo, kaj obleči. Najboljši in najbolj preprost odgovor je mala črna obleka. To je večerna ali koktajl obleka, ki je lahko tudi dnevna obleka za posebne priložnosti. Postala je nekakšna klasika v ženski garderobi. S takim kosom oblačila nikoli ne zgrešimo in če dobro premislimo ob nakupu, ga imamo lahko tudi za več let. Črno oblekico lahko popestrimo s trendovskim modnim dodatkom, za različne priložnosti kombiniramo različne šale, torbice ali čevlje ter nakit in že smo ji spremenili celotno podobo, ki ohranja večnost.
 
Madame Coco In Audrey Hepburn
 
Mit o mali črni oblekici sega v 20. leta prejšnjega stoletja, ko je legendarna, izvirna in praktična Coco Chanel ponudila črno oblekico damam, da si olajšajo izbor oblačila za posebne priložnosti. Taka obleka je zaradi svoje preprostosti tudi cenovno dostopna vsem slojem družbe in v tistem času je to bilo še kako pomembno. Takrat je preprostost črne obleke veljala za višek dobrega okusa in ta misel o njej se je obdržala vse do danes.
 
Modna ikona filmskega platna Audrey Hepburn je Hubert de Givenchyjevo črno oblekico čudovito popularizirala v filmu Zajtrk pri Tiffanyju in ji dodala še močnejši pečat neumrljivosti.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *