Maloprodaja cigar

Avtor: | Objava: 08.12.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Od 5000 evrov dalje
Marketing: Spletna stran, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih revijah, klubih, barih …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Posebnih zahtev ni, le na cigare se morate spoznati.
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, fotoaparat, videokamera, strokovne revije
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Popoldansko delo: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto
 
Dejstva
Prodaja cigar je specifičen posel, ki lahko prinese velike dobičke. Po Evropi se sklepajo posli, vredni več deset milijonov evrov letno. V ZDA se na mesec sklene tudi za več kot 250 milijonov dolarjev poslov. Zavedati se morate, da konkurenca tudi v Sloveniji že obstaja, a če si zagotovite dobrega dobavitelja, pravijo poznavalci, obstaja kar nekaj poti, kako urediti prodajo.
 
Ena od poti je, da postavite manjši kiosk, trgovinico za prodajo cigar v večjih trgovskih centrih.
 
Druga možnost je, da okoli sebe organizirate prodajno mrežo ljudi, ki prodajajo vaše cigare po pogodbi oziroma kot s.p.-ji.  
 
Tretja možnost je, da organizirate prodajo prek direktnih e-poštnih promocijskih akcij, ki jih naslovite na podjetja. Ponudite jim lahko nakup cigar za najdragocenejše stranke in poslovne partnerje.
 
Ena od možnosti je tudi ta, da si priskrbite prodajne avtomate za cigare, ki jih napolnite s cigarami, seveda ne najdražjimi. Paziti morate le, da v aparatih cigare ostanejo sveže, in da jih postavite na lokacijah z visoko frekvenco ljudi, kot so dobre restavracije, bari in diskoteke.
 
Trg
Vaš trg so vsi poznavalci cigar, pa tudi taki, ki se v svet cigar šele podajajo.
 
Nasvet
Spremljajte strokovno literaturo na področju cigar. Izdajate lahko celo elektronski časopis za ljubitelje cigar in organizirate srečanja. Morda bi lahko organizirali celo klub, okrog katerega bi potem prirejali redna srečanja. Na srečanjih bi seveda lahko predstavili vse novosti v svoji ponudbi in ponudili promocijske akcije.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *