Masaža povsod

Avtor: Renato Vindiš | Objava: 09.12.2004



Marsikdo bi menil, da je masaža telesa storitev, ki spada zgolj v kozmetične salone ali »wellness« središča. Pa ni tako. Ponekod v tujini podjetniki postavljajo improvizirana masažna središča na druga mesta - tja, kjer obstaja velika verjetnost, da se bodo srečali z največ potencialnimi kupci njihovih storitev. Iščejo mesta, kjer so potrebe po njihovih storitvah največje. Za zadovoljevanje teh potreb pa so gotovo najprimernejša tista mesta, kjer se zaradi napetosti in utrujenosti masaža telesu najbolj prileže.  

In kje so taka mesta? Verjetno jih je več. Opazili smo improvizirana mesta na letališčih. Delovna postaja obsega zgolj promocijsko tablo in udoben stol. Dolgi letalski prevozi so lahko zelo naporni. Na večjih letališčih dnevno vzleti ali pristane na desettisoče potnikov, mnogi čakajo na nadaljnje povezave. Masažni pano s stoli, ki spominjajo na tiste pri zobozdravniku, smo opazili na večjem poslovnem sejmu. Kdorkoli se udeležuje poslovnih sejmov, ve, kako utrujajoči so. Navsezadnje bolj priznane sejme obišče dnevno nekaj deset tisoč ljudi.  

Preko luže je navada, da se intenzivni potrošnik poživi tudi po napornem nakupovanju. V trgovskih središčih je to mogoče - z izurjenimi rokami, pa tudi z vsemi mogočimi napravami, ki rabijo podobnemu namenu. Najpogostejše so masažne komore (www.amiaqua.com ), ki delo opravijo s pritiskom vodnih curkov na telo. Telo je pri tem seveda zaščiteno s folijo, tako da oblačila ostanejo suha. Na teh mestih je mogoče kupiti tudi manjše masažne pripomočke, masažna olja in drugo. Čeprav so se doslej te storitve pri nas izvajale zgolj na »konvencionalnih« mestih, smo zasledili ponudnika tudi v večjem trgovskem središču.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *