Matjaž Kurinčič: »Yahoo! nas snubi«

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 09.12.2005

Trije mladi slovenski podjetniki so avtorji enega najuspešnejših slovenskih izdelkov vseh časov − multimedijskega predvajalnika BSplayer. Snubijo jih internetni velikani, pri banki NLB pa so dobili − »košarico« ...


Matjaž Kurinčič

Ko se je Matjaž Kurinčič letos prišel na Novo Ljubljansko banko pogajat za pridobitev tveganega kapitala, se je pogovor zelo hitro končal. Rekel jim je, da ima kupce za svoj izdelek po vsem svetu, oni pa so mu odvrnili: »Hvala lepa, prosim, vstanite, tam so vrata. Nihče ne prodaja po vsem svetu.« Matjaž Kurinčič je vstal in šel. Brez občutka užaljenosti. »S seboj sem imel vso dokumentacijo in podatke o prodaji, a do njih sploh nismo prišli,« pravi.  

Podjetniki radi pretiravajo o svojih sposobnostih. Zaljubljeni so v svoje izdelke in jih kujejo v nebo. To je treba povedati banki v opravičilo. Vendar so se bankirji v konkretnem primeru zmotili. Trije mladi podjetniki, Matjaž Kurinčič, Boris Voglar in Andrej Marinčič, so v resnici avtorji enega najuspešnejših slovenskih izdelkov vseh časov. Njihov multimedijski predvajalnik BSplayer je po nekaterih raziskavah najbolj priljubljeni multimedijski predvajalnik na svetu, preveden je v preko 40 jezikov, uporablja ga 60 milijonov ljudi iz skoraj vseh držav sveta. 

Ko se študentje zaprejo v »garažo«

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *