Mednarodne dimenzije GEA Collegea

Avtor: Igor Krevl | Objava: 11.05.2004

Pozdrav novi generaciji diplomantom.



»Septembra bo GEA College postal mednaroden in bo imel predavanja tudi v angleščini; predavali bodo slovenski in tuji predavatelji. Zaprosili so me, da sodelujem pri tem projektu in pomagam, da postane zares mednaroden.  Ob tem bi rad čestital vsem, ki so pri tem sodelovali, predvsem pa študentom, kajti prav je, da bo imelo v širši Evropi vedno več ljudi v življenju širšo izbiro. Da ne bodo imeli možnost postati samo managerji ali računovodje, ampak tudi podjetniki. Kar pomeni, da z drugimi delaš na uresničevanju lastne zamisli in da pri tem tvegaš. Takšno življenje pa tudi zahteva več od človeka. Čestitke vsem, ki tvegate, in želim vam, da bi bili v življenju uspešni.«   

S temi besedami je mednarodno priznani nizozemski podjetnik dr. Bert Twaalfhoven, ki je sicer tudi ustanovitelj združenja najuspešnejših evropskih podjetnikov (Europe's 500 in EFER – Evropsko fundacijo za raziskovanje podjetništva) v piranskem gledališču Tartini nagovoril novo, doslej najštevilčnejšo generacijo diplomantov GEA Collegea, ki je prišla prevzet diplome. 

Ta mednarodni projekt sicer vodi svetovalni odbor. Ob dr. Twwalhofhovnu, ki je predsednik, so v njem še dr. Paul Verhegen (univerza v Rotterdamu, Nizozemska), dr. Andrei Sterlin (Business Analitica, Moskva, Rusija), Gordana Čorić (Vern in World learning, Zagreb, Hrvaška), dr. Aleš Vahčič (Ekonomska fakulteta Ljubljana), Matjaž Gantar (KD Group) in dr. Peter Jerman (Krka d.d.).   Odbor naj bi ustvaril povezave s sorodnimi ustanovami v Evropi in svetu, kajti GEA College želi postati svetovno priznana šola za podjetništvo.  

Začetek mednarodnega študija podjetništva 

Mednarodni študij se bo začel to jesen, trajal bo tri leta, pol leta pa bo namenjenega izdelavi diplomskega dela. Poleg zanimivega študija GEA College nudi študentom možnost sodelovanja z drugimi univerzami pri projektih, v praksah ali z delnim študijem na drugih univerzah. Mednarodni študij na GEA Collegeu je ovrednoten po sistemu ECTS, tako da je mogoča izmenjava z večino evropskih univerz.   

Kdo so najboljši  

Ob izročitvi diplom so na GEA Collegeu razglasili tudi najboljše študente in predavatelje. Najboljši diplomski deli preteklega leta sta dve, vsako pa obravnava drugo strokovno področje: eno je usmerjeno na področje problematike malih in srednjih podjetij, drugo v reševanje problemov v velikem podjetju. Priznanji sta šli v roke Nastje Jezernik in Bernarde Kocjančič. 

Za najboljšega predavatelja so študentje tokrat izbrali mag. Aleša Lisca. Priznanje za najboljšega izrednega študenta je prejel izredni študent tretjega letnika Visoke šole za podjetništvo na lokaciji Slovenske Konjice Marko Podgornik, najboljša redna študentka pa je bila Tika Hočevar. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *