Mini skladiščni center

Avtor: | Objava: 12.10.2009


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: Od 20.000 evrov dalje
Marketing: Vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v lokalnih časopisih, spletna stran, če imate avtomobil, ga polepite …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Ne
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, faks, fotoaparat, videokamera, videonadzor, alarmna naprava
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Popoldansko delo: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto

Dejstva
Uporaba mini skladiščnih prostorov se zelo hitro širi po številnih evropskih državah. Razlog je čedalje večje število malih podjetij, ki opravljajo svojo dejavnost od doma in najpogosteje nimajo ustreznih prostorov za skladiščenje svojih izdelkov in druge opreme za delo. Veliko je tudi individualnih uporabnikov, ki doma nimajo primernih prostorov za spravljanje stvari, ki jih vsakodnevno ne potrebujejo, kot so na primer športna oprema (smuči, kolesa), garderoba, pohištvo …
 
Oboji potrebujejo prostor, ki bi bil varen in v katerega bi lahko brez skrbi nalagali svoje stvari. Kleti v blokih in hišah pa niso vedno najbolje zaščitene pred nepridipravi.
 
To je priložnost za podjetja, pa tudi za posameznike z odvečnimi prostorskimi kapacitetami, ki bi jih lahko preuredili v manjša skladišča. Dobro zastavljen sistem lahko prinese lep letni zaslužek.
 
Trg
Glede na to, da se ustanavlja čedalje več malih podjetij in da veliko ljudi v mestih živi v manjših stanovanjih, je priložnosti na trgu mini skladišč precej.
 
Nasvet
Na www.podjetnik.si si preberite idejo »Hotel za stvari«.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *