Moške spodnjice

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 04.04.2011

Skrite pod kupom oblačil, pa vendarle tako pomembne.


Trendi barvnih vzorcev in barvnih kombinacij spodnjic se močno spreminjajo (na sliki spodnjice znamke HOM).

Spodnje perilo se nosi pod vsemi drugimi kosi oblačil, se prilega telesu in ščiti vrhnja oblačila pred znojem in drugimi telesnimi izločki, zato je vsekakor pomemben del naše garderobe. V hladnejših časih posežemo celo po daljših spodnjicah, da nam ohranjajo telesno toploto. Marsikdo jih uporabi tudi kot spalno oblačilo.  
 
Oblike in dolžine 

Današnjim modelom moških spodnjic se lahko zahvalimo Jacobu Golombu, ki je leta 1925 izdelal boksarske hlače na elastiko. Te so nadomestile dotedanje usnjene spodnjice z zapenjanjem s pasom. Okrog leta 1930 jih je zasenčil kratek klasičen (slip) model, po letu 1947 pa so postale zopet popularne boksarice. Šele okrog leta 1990 so ustvarili model, ki je bil nekakšen kompromis med ohlapnimi boksaricami na elastiko in oprijetimi spodnjicami: oprijete boksarice. Te zadnje čase pridobivajo veliko prednost in ponujajo celo oblikovalski izziv za način zapenjanja sprednje odprtine ter barvne kombinacije. 
 
Dolžin in oblik moških spodnjic je več vrst, najbolj nosljive so kratke klasične oblike, različno dolge oprijete boksarice in ohlapne boksarice.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *