Možnost protestov ostaja

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 02.02.2011

Vlada je delu zahtev podjetnikov in obrtnikov ugodila, za nekatere zahteve pa ostaja gluha. OZS: počakali bomo do druge polovice marca.


Štefan Pavlinjek: »Stvar je prišla do vrelišča. Vsi podatki kažejo, da imamo v Sloveniji neznosno poslovno okolje.«

Protest obrtnikov in podjetnikov, s katerim je že pred časom zagrozila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, je še vedno možen. Kot je znano, je zbornica zaradi zaostrenih gospodarskih razmer, v katerih so se znašli manjši gospodarski subjekti, ministrstvom poslala vrsto zahtev, na katere pa do konca januarja ni dobila zadovoljivih odgovorov. Zahteve argumentirajo s konkretnimi podatki o številu podjetnikov, ki so v zadnjem letu zaradi plačilne nediscipline in drugih razlogov zaprli svojo dejavnost. Samo lani je bilo iz obrtnega registra izpisanih 6471 obratov, od tega največ v gradbeni dejavnosti (2381). Na drugem mestu so storitvene dejavnosti, kjer je bilo izbrisanih 1681, a prav te so letos pod največjim udarom zaradi upadanja kupne moči prebivalstva.  
 
»Stvar je prišla do vrelišča. Vsi podatki kažejo, da imamo v Sloveniji neznosno poslovno okolje. Naši člani (teh je prek 50 tisoč, op. avt.) zahtevajo takojšnjo rešitev glavnih problemov,« trdi predsednik OZS Štefan Pavlinjek. Po njegovih besedah se predvsem zaradi plačilne nediscipline dogajajo prave družinske katastrofe. »Zahtevamo pogoje, enake drugim evropskim državam, saj smo evropska država.«

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *