Mobilni sladoledar

Avtor: | Objava: 12.07.2010


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 5.000 evrov dalje
Marketing: marketing od ust do ust, promocija na raznih dogodkih …
Posebne zahteve glede izobrazbe: posebnih zahtev ni, poznati morate zahteve pri delu z živili in izpolnjevati morate standarde na področju dela z živili
Potrebna oprema: nabaviti si morate opremo za izdelavo sladoleda, če ga boste izdelovali sami, sicer pa potrebujete primeren hladilnik za shranjevanje sladoleda in temu primerno urejeno prevozno sredstvo, telefon, računalnik za vodenje posla, priskrbite si tudi vsa potrebna dovoljenja
Podjetje lahko upravljate od doma: da
Popoldansko delo: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: glavnina v poletnem času

Dejstva
Mobilni sladoledar je super poslovna priložnost za poletne dni. Posel je lahko zanimivo popoldansko delo, vir dodatnega zaslužka.  
 
Zanimive lokacije za tovrstno dejavnost so plaže, teniška in druga igrišča na odprtem, javni parki, glavne ulice mest ... Prednost mobilne sladoledarne je, da se lahko premikate. Če na neki lokaciji ni dovolj strank, se lahko preselite drugam. 

Glede prodaje se lahko odločite, da boste prodajali sladoled, ki ga boste sami izdelovali, kar pomeni tudi višjo začetno investicijo. Bistveno preprosteje je, da raziščete različne proizvajalce in se z njimi dogovorite za poslovno sodelovanje. Sladolede lahko prodajate na kepico ali v že zapakirani embalaži. 

Trg
Sladoled imajo radi skoraj vsi. Kar pomeni, da je možnost uspeha zelo velika, zlasti v glavnih poletnih mesecih.
 
Nasvet
Če še nimate izkušenj na področju vodenja takšnega posla, povprašajte za nasvet ljudi, ki so že dlje časa v tem. Tudi proizvajalci (tako sladoleda, kot strojev za distribucijo sladoleda) vam bodo lahko veliko povedali in svetovali.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *