Modni kreatorji stavijo na eleganco

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 07.11.2011

Tokratni trendi za hladne dni so prijetno naklonjeni tudi podjetnikom in podjetnicam – v linijah in barvah.


Banana Republic

Modni trendi se oblikujejo vsake pol leta in vsaka sezona ima svoje zakonitosti, ki jim modni navdušenci prav radi sledijo. Čeprav se moški oblačilni modni trendi za jesen in zimo 2011/2012 kar precej razlikujejo od ženskih, se v barvah in nekaterih smernicah dopolnjujejo. Marsikatero sezono se določene linije in barve tudi ponavljajo.
 
Velikokrat se trendi zgledujejo po uspešnih filmih ali nadaljevankah. Tokratno sezono obvladuje duh nadaljevanke »Mad men«, ki pripoveduje o oglaševalcih in je postavljena v 1960. leta. Serijo zaznamujejo predvsem elegantne in dobro krojene obleke, poudarjena silhueta pri ženskah ter prefinjena eleganca pri moških.
 
Tvid in svila za dame
 
Ženske podjetnice ne bodo zgrešile, če se bodo spogledovale z modno eleganco 40. let prejšnjega stoletja v barvah, ki jih narekujejo trendi za jesen in zimo 2011, kot so barva cedre, petroleja, malinovega vina in jih kombinirale s sivimi odtenki. Tiste s toplim pridihom polti, naj le sežejo po barvah kavnega likerja in bambusovo rumeni, s katerima popestrijo svojo garderobo.
 
Večplastno oblačenje ter pletenine vseh vrst bodo še kako dobrodošli v hladnih prehodnih dneh. Krila so letošnjo sezono osredotočena na elegantno midi dolžino. Materiali se zgledujejo po 60. letih, osnovno izhodišče za kostime in plašče je volna. Volna se lepo kombinira z modno svilo ali usnjem kot dodatkom. Modni vzorci za podjetno damo so večne pike, eleganten pepita ter nepogrešljivi tvid, ki daje vedno občutek resnosti s toplim pridihom.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *