Moška ležerna poslovna obleka

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 06.04.2012

Pomlad prinaša tudi v poslovni svet sproščenost in lahkotnost. Težke materiale z veseljem zamenja z lažjimi, barve so svetlejše in živahnejše.



Neformalna ležerna moška poslovna obleka ali s tujko »business casual« je nadvse priljubljena pri moških, ki želijo biti sproščeni v poslovnem okolju, v katerem ni obvezno nositi formalne stroge poslovne oprave, torej dvo- ali trodelne moške obleke s kravato in srajco z manšetami.
 
Najboljša izbira lahkotnega poslovnega oblačila je ležerna dvodelna obleka, ki deluje klasično, vendar ni prestroga. Kravata ni obvezna, če jo nosite, pa je lahko bolj drzna. Lahko se nosi tudi športna srajca, polo majica ali pulover. Suknjič in hlače nista nujno v isti barvi in sta lahko vzorčasta, na primer črtasta ali karirasta. Barve prehajajo od srednjih do svetlih, priljubljena je kaki barva. Suknjič lahko zamenjata jopica ali krajša jakna, ki je najelegantnejša v istem materialu, kot so hlače in ima lahko vidno našite žepe.
 
Nakit naj ostane klasičen in nevpadljiv. Hlačni pas se navadno barvno ujema s čevlji. Ti niso obvezno usnjeni, lahko imajo športni pridih, nikakor pa ne obujte odprtih čevljev ali natikačev. Nogavice so še vedno obvezne in naj se ujemajo z barvo čevljev. Kavbojke niso primerne za ta način oblačenja, čeprav se v njih marsikdo počuti najbolj sproščeno.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *