Na konjskem hrbtu

Avtor: | Objava: 08.03.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 4.000 do 6.000 evrov
Oglaševanje: konjeniška društva, veterinarske klinike, oglasi v (otroških) časopisih in revijah, oglas na internetni strani, od ust do ust
Posebna znanja: ravnanje s konji, znanje o negi, zdravju in prehrani konjev, komunikativnost, razumevanje otrok
Potrebna oprema: za konjička boste potrebovali ustrezen prostor, ki ga lahko tudi najamete, ne bo šlo brez računalnika, telefona, avtomobila in prikolice za ponija
Čas delovanja: vse leto
Je v Sloveniji že konkurenca: da
 
Dejstvo
Skoraj vsi otroci sanjajo o tem, da bi imeli ponija. Zakaj jim ne bi uresničili želje vsaj za kratek čas? Dajte jim priložnost, da ga pobliže spoznajo, ga ljubkujejo in se na ponijevem hrbtu odpravijo na miren sprehod, dovolite jim, da mu ponudijo kaj za pod zob ali ga na hitro pokrtačijo.
 
Vsekakor bo potrebnega nekaj vložka, saj poleg ponija potrebujete zanj še hlev, hrano, pripomočke za nego ter denar za veterinarske preglede, sedlo, uzdo in drugo. Priporočamo, da se odločite za mobilno poslovanje, kar pomeni, da morate poleg ponija kupiti še primeren avtomobil ter prikolico za prevoz konja. Tako boste lahko vedno tam, kjer bodo želeli vašo storitev.
 
Trg
Mnogi strokovnjaki so prepričani, da so ravno otroci in živali tisto, kar se najbolj prodaja in kar prinaša ogromno zaslužkov. Usmerite se torej na otroke, starše in stare starše. Rade volje vas bodo povabili na vse otroške prireditve in zabave, dobrodošli boste v različnih klubih in združenjih, pokažite svojega ponija na različnih dobrodelnih dogodkih. Sejmi, razne prireditve, dogodki, karnevali in druga dogajanja so kot nalašč za uresničevanje sanj radovednih in nadobudnih otrok, ki bi radi vsaj enkrat zajahali lepega konjička.
 
Nasvet
Poleg jahanja na poniju strankam ponudite še fotografijo, na kateri bo za vedno ostal zapisan spomin na prijetno srečanje s konjičkom. Otroci bodo fotografijo ponosno razkazovali svojim vrstnikom, dedku in babici, sosedom, skratka vsakomur, ki si bo le vzel trenutek zanje. Posebno skrb boste morali posvetiti varni in pravilni ježi. Čeprav gre za prijeten posel, skriva tudi nevarnosti.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *