Naj živila za podjetnike

Avtor: Gašper Predanič | Objava: 06.01.2011

Pregled živil, ki bi jih moral imeti na svojem jedilniku ali celo pri sebi v pisarni vsak podjetnik.


Banana vsebuje kompleksne ogljikove hidrate, okusna je in jo je moč uporabiti pri pripravi raznih napitkov. (BigStockPhoto)

Zavedanje, da se vse, kar pojemo, odraža na našem počutju, energiji, zdravju, kondiciji, teži, je še kako resnično. Zato vam predstavljamo nekaj živil in trikov, s katerim boste pripomogli, da december ne bo spet mesec, ko boste na koncu rekli: sedaj pa res začnem hujšati in bolj zdravo živeti.
 
Pri izbiri pravega živila je treba biti pozoren na to, kaj izbrati, pomeni, da mora biti hrana dobra in kakovostna po okusu ter z vidika učinka na vaše telo. Marsikdo, ko pride v trgovino, ne ve, kaj bi kupil, hodi od police do police in nazadnje na blagajno prinese vrečko čipsa, bel kruh in po možnosti še kakšno salamo. 
 
Žitarice, kosmiči – za zajtrk
 
Za zajtrk ni boljšega od kosmičev z jogurtom ali mlekom. Uravnotežen obrok, ki vas okrepi za začetek dneva. Žitarice vsebujejo kakovostne beljakovine ter kompleksne ogljikove hidrate. Polnozrnata žita so bogat vir kompleksa vitaminov B, ki so pomembni za prenos energije in za vaše živčevje.
 
Banana
 
Banana je koristna z vidika sestave, lahko prebavljiva in priročna, saj jo lahko shranimo kamorkoli. Vsebuje kompleksne ogljikove hidrate, okusna je in jo je moč uporabiti pri pripravi raznih napitkov. Ena banana vsebuje približno 100 kcal, 24 gramov ogljikovih hidratov, 1,2 grama beljakovin, 2,2 grama vlaknin in 450 mg pomembnega elektrolita kalija. Bolj zrela banana ima več sladkorja in torej višji glikemični indeks kakor manj zrela banana.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *