Najboljši »Mladi podjetniki«

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 09.06.2004



Na GEA Collegu - Visoki šoli za podjetništvo je prejšnji mesec potekala zaključna prireditev 8. državnega tekmovanja »Mladi podjetniki«. Prireditev je vrhunec vsakoletnih prizadevanj dijakov, ki pri pouku ali v okviru izbirnih vsebin razvijajo lastne poslovne zamisli, pripravljajo poslovne načrte in organizirajo javne predstavitve.  

Tekmovanja dijakov potekajo na treh ravneh; najprej izberejo najboljše dosežke na posamezni šoli, sledijo regionalna tekmovanja in na koncu državno tekmovanje. Sklepnega dela se je udeležilo 105 dijakov in dijakinj iz 23 srednjih šol iz cele Slovenije. Komisija je, kot je že v navadi, podelila tri prve nagrade, in sicer za najboljšo poslovno zamisel, najboljšo strokovno in celostno izdelavo poslovnega načrta ter najboljšo javno predstavitev poslovnega načrta. Kot lahko preberete ob fotografijah prvonagrajenih, gre za resnično domiselne, uresničljive in tržno zanimive poslovne zamisli.

1. Priznanje za najbolj izvirno poslovno zamisel je prejela skupina dijakov iz Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper. Dijaki so razvili zelo zanimivo poslovno zamisel za sprostitveni center Siesta, ki bi ponujal nove storitve za odpravljanje stresa. Ena od novosti bi bila 20‑minutni spalni počitek, ki je optimalen za obnovitev energije in učinkovito nadaljevanje dela.  

2. Najbolj strokoven in celosten poslovni načrt je izdelala skupina dijakov iz Šolskega centra Velenje – Poklicne in tehnične šole za storitvene dejavnosti. Naredili so poslovni načrt za Kozmetični salon Zvezda s.p. Komisija je ocenila, da  je načrt zgledno narejen po vseh merilih in pravilih, ki veljavo v poslovnem svetu, in ki jih marsikateri podjetnik nikdar ne doseže.  

3. Priznanje za najboljšo javno predstavitev poslovnega načrta je šlo na Ekonomsko šolo v Novo mesto. Dijakinje so predstavile poslovni načrt za podjetje Harmonija d.o.o., ki naj bi ponujalo pomoč pri opremljanju notranjih prostorov po načelih feng fhui-ja. Slogan podjetja je »Ustvarimo Vašo oazo miru skupaj!«

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *