Najeti svetovalca ali ne?

Avtor: Igor Kadunc | Objava: 14.09.2007

Pravo vprašanje je pravzaprav, za kaj ga potrebujemo in kateri nam bo največ prinesel. Korist svetovalca je v veliki meri odvisna od vas ...



Denar, vložen v najem svetovalca, se vam lahko podeseteri, lahko pa ostane grenak priokus, da ste zapravljali čas in denar. Razlika je pravzaprav v vas, veliko redkeje v kakovosti svetovalca. Gre za to, ali ste odprti za predloge ali pa ste po naravi tip, ki vnaprej ve, kaj naj bi vam svetovalci povedali. Če tega ne povedo, z njihovim delom niste zadovoljni.   

Ugotovite, kje je vaše ozko grlo 

Najprej je treba povedati, da zelo dobro premislite o naložbi v znanje, ki vam ga na določenem področju lahko posreduje svetovalec. Kot o vsaki naložbi. Najprej ugotovite, kje je vaše »ozko grlo«. Kje čutite, da ne delujete optimalno. Če ste tehnik, verjemite, da vam svetovanje iz financ in ekonomije ne more škodovati. Prav tako vam ne škoduje odvetnik, če greste na sodišče ali sklepate pomembno pogodbo. Morda ne delujete optimalno, čeprav vam vaš računovodski servis redno prinaša dobre bilance. Prav tako je res, da se verjetno tudi na denar dobro spoznate, če ste uspešni.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *