Napotki za izbiro prave franšize

Avtor: Nives Pahor | Objava: 06.05.2008

Se odločate za pristop k franšizni verigi? Strokovnjaki priporočajo 10 napotkov, ki vam bodo pomagali do prave odločitve.



Odločitev za pristop k tej ali oni franšizni verigi zahteva tehten premislek in ne sme biti prepuščena naključju. Zlasti na začetku je treba biti previden. Narediti je treba prave korake, da vam pozneje ne bo žal. Natančno morate preveriti, v kaj se podajate. Predvsem pa se ne smete bati spraševati. Vprašajte vse, kar vas muči, navsezadnje boste v posel zastavili svoj denar, čas in kar je najpomembneje, svoje ime. Temeljito morate preučiti in ugotoviti, ali področje delovanja franšize sploh ustreza vašim kompetencam, ambicijam, sanjam, delovnim navadam. Izbira prave franšize vam bo zmanjšala tveganje in povečala stopnjo uspeha.  

Franšizing v svetu dobiva vse večjo moč, saj praktično ni dejavnosti, kjer ne bi našli vsaj enega franšiznega sistema. Ponudba na trgu je torej pestra, kar pomeni, da je potrebno vse več znanja in preverjanja, da lahko na koncu izločite pleve. V pomoč vam navajamo nekaj koristnih napotkov strokovnjakov, ki vam lahko precej olajšajo delo in končno odločitev.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *