Nasveti za vaš dom

Avtor: | Objava: 10.04.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 7.000 do 45.000 evrov
Potrebni material: računalnik, internet, diktafon, vozilo
Marketing: lokalni časopis, radio, letaki, plakati, od ust do ust
Delo od doma: da
Čas delovanja: vse leto
Konkurenca: da
 
Trg
Prostore si radi opremimo tako, da se v njih počutimo sproščeno, udobno in prijetno. Pogosto ideje za notranjo opremo in drobne detajle dobimo iz revij, brošur in podobnih tiskovin s tovrstno tematiko. Čeprav je na trgu že precej dostopne literature, lahko vsem, ki želijo popestriti bivalne prostore, pomagate in izdate vodič do lepšega doma.
 
Dejstva
Ne glede na njegovo popularnost se še vedno nismo povsem podredili internetu. Tiskane izdaje knjig in revij niso izgubile svoje vrednosti in zdi se, da je tudi v prihodnosti ne bodo. Ustvarjanje in distribucija polletnega vodnika po poteh do lepšega doma je lahko precej dobičkonosno. Oblikovati morate vodič, v katerem bodo predstavljene oziroma orisane informacije ter nasveti o tem, kako kar se da lepo in praktično opremiti hišo ali stanovanje ter prostore okrasiti po najsodobnejših trendih. Dohodke boste ustvarili z oglaševanjem lokalnih poslovnežev, ki bi radi glas o svoji dejavnosti (pohištvena, dekorativna …) in storitvah čim bolj učinkovito razširili med ljudi s pomočjo vašega vodnika.
 
Vodič lahko promovirate v povezavi z lokalnim časopisom. V zameno za odgovore na vprašanja bralcev, ki jih zanimajo nasveti za opremljanje doma, vam bodo ponudili brezplačni oglas ob izdaji vodnika. Več kot se bo o vas govorilo ali pisalo, večji trg boste dosegli. Plačati boste morali novinarje, fotografa, tiskarja, oblikovalca, lektorja in korektorja ter poskrbeti za distribucijo.
 
Nasvet
Osredotočite se na sezono in v vodiču objavite prispevke na določeno temo. Glede na to, ali se bliža božič, velika noč, valentinovo, dan žena, novo leto ali drug praznik, prilagodite vsebino in presenetite bralce z izvirnimi idejami. Ne pozabite, da trendi okraševanja med drugim temeljijo na skrbi za varovanje okolja, zato kakšno od rubrik namenite praktičnim okraskom, ki so narejeni iz recikliranih materialov in so do narave prijazni. Čeprav je v ospredju minimalistični stil opremljanja prostorov, ne pozabite na ljubitelje masivnega pohištva. Predstavite barve, opišite opremljanje prostora po feng shuiju, v posameznih številkah se osredotočite na posamezne sobe (soba za študente, soba za varovanca v domu ostarelih, otroška soba …), v temo vključite ročno izdelane okraske, ki dajejo prostoru osebno noto, enkrat naj bo vaša inspiracija za pisanje les, drugič umetnost, tretjič narava. Ne pozabite k sodelovanju povabiti različne strokovnjake, ki bodo svoje zanimive ideje na preprost način razložili tudi manj veščim bralcem.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *