Nekaj samo za poslovne ženske …

Avtor: Bojana Košnik | Objava: 07.01.2010

… preberejo pa lahko tudi moški


Uspešna poslovna ženska svojega časa ne zapravlja za dokazovanje, je dobra voditeljica in proučuje svoje kolege. (Foto: BigStockPhoto)

Danes zavzemajo ženske mnoge visoke položaje na vseh ravneh poslovnega, družabnega in političnega življenja, nemalokrat pa še vedno zadevajo ob najrazličnejše ovire, ki jih moškim kolegom ni treba premagovati. Biti ženska in hkrati še na vodilnem položaju je zelo zahtevno in terja veliko energije, saj polena letijo pod noge z več strani, žal tudi iz ženskih vrst. Ženske so bile in so še danes bolj izpostavljene kritičnemu očesu vsakogar in ob vsaki priložnosti. Namen je seveda jasen, najti čim več napak in dokazati, da ženska zmore manj.
 
Vendar velja, da je uspešna poslovna ženska uspešen človek, svojega časa ne zapravlja za dokazovanje, je dobra voditeljica. Svoje moške kolege proučuje, vendar jih ne posnema. Uspešno usklajuje različne vloge: ženske s kariero, zakonske družice, matere in gospodinje.
 
Ženska na vodilnem položaju naj ne bi pridobivala simpatij in prijateljev izključno z očarljivostjo (čeprav ji to pri navezovanju družabnih stikov lahko koristi), ampak predvsem s strokovnostjo in z znanjem. Veliko bolj prav je, da poslovna ženska nima pretiranih prijateljskih, neprofesionalnih odnosov niti z ženskimi niti z moškimi kolegi. Treba je znati postaviti meje, čeprav je to včasih zelo težko.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *