Nekoč industrijska hala - danes pisarna

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.08.2002

Tudi med hladnimi in visokimi tovarniškimi zidovi lahko ustvarimo veder in zanimiv ambient.



Živimo od povprečja. Nekje izgubljamo - drugje dobivamo. Tako je tudi z opremljanjem. V idealnih prostorih pogosto dosežemo le solidno klasiko - nasprotno pa nam “problematični” prostori spodbudijo več domišljije, kar vodi k zanimivejšim rešitvam.

Za industrijske prostore so značilni zlasti izjemna višina in svetlobne odprtine visoko pod stropom.Vse to daje občutek izgubljenosti in nesorazmerja z merilom človeka.

Še tako velik prostor pa lahko dobro obvladamo, če ga razdelimo na manjše dele. Naš tloris smo organizirali v štiri kvadrante, oziroma pet - saj je eden od štirih nadgrajen z galerijo, ki odlično izkorišča in nevtralizira višino prostora.

Oprema sledi prostoru in je v nekem smislu industrijska. Lahki tekstilni panoji s križno armaturo se pomikajo po napetih jeklenih žicah in bolj ali manj ločujejo posamezne delovne enote, kot so: vhodni del za stranke in dva bolj interna delovna kota s prehodom na galerijo.

Vsekakor se življenje vrti okrog delovnih miz - od ravnih do polkrožnih z zanimivo pomično računalniško enoto. Prikazani model je program Movado. Proizvaja ga Hülsta, prodaja pa
VELE - pohištveni salon, Domžale.

Za toplejši videz prostora ima levji delež rdeča barva. Poleg podpornega stebra, ki je središče prostora, so rdeči tudi elegantni stoli z ročnimi nasloni ali brez njih. Prodaja jih Dom Design, Dunajska 191, Ljubljana. Zvesta industrijskemu videzu je tudi reliefna nerjaveča pločevina – za stopnice in tla na galeriji.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *