Nepremičninski franšizing tudi pri nas

Avtor: Nives Pahor | Objava: 14.08.2007

RE/MAX je trenutno edina franšiza na področju nepremičnin v Sloveniji. Od letos to globalno franšizno verigo pri nas zastopa ptujsko družinsko podjetje Animacija. Poteka iskanje primernih franšizijev ...


Janja Čeh: »Franšizijem vedno priporočimo, da si ogledajo druge nepremičninske agencije, da se pogovorijo z drugimi franšizojemalci, da so res prepričani, da je to zanje primerno, da si tega želijo. RE/MAX-ov namen ni samo podeliti franšizo, ampak ustvariti nepremičninske agencije, ki bodo rasle in dobro delale.«

Letos je Slovenija postala bogatejša za še eno uspešno globalno franšizno verigo, tokrat s področja nepremičnin. Franšiza za nepremičninske agencije RE/MAX je zanimiva zato, ker je to trenutno edina franšiza na področju nepremičnin v Sloveniji. V Sloveniji sicer obstajajo nepremičninske agencije, ki imajo več poslovnih enot, vendar nobena (kolikor je nam znano) ne deluje po sistemu franšizinga. Prav to, da pri nas še ni franšize na tem področju, je bil tudi eden izmed razlogov, da se je podjetje Animacija s Ptuja odločilo, da začne sodelovati z mednarodnim franšiznim sistemom RE/MAX.  

Taka franšiza svetovnega formata lahko k slovenskemu franšizingu veliko prispeva, saj se lahko od nje marsikaj naučimo, pojasnjuje Janja Čeh, predstavnica nepremičninske agencije RE/MAX v Sloveniji.  

Iskanje franšize ni bilo načrtno 

Podjetje Animacija, kjer je od januarja letos vzpostavljena regionalna pisarna za RE/MAX Slovenija, je družinsko podjetje, ki se že od vsega začetka (1992) ukvarja z razvojem in izvedbo izobraževalnih programov za podjetja. V iskanju novih poslovnih priložnosti, s katerimi bi obogatili svoje trenutno poslovanje, so se spogledovali tudi s franšizami na različnih področjih. V franšiznem sistemu so vedno videli možnost za dvig kakovosti svojih storitev, zato so v podatku, da RE/MAX Evropa išče partnerja za Slovenijo, takoj videli nov poslovni izziv. Po enoletnem dogovarjanju z odgovornimi v Evropi so sklenili pogodbo o sodelovanju.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *