»Nizkoproračunska« oprema

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.07.2003

Kakovostna in ustrezno draga pisarniška oprema je na daljši rok zagotovo ekonomična poteza. Pa vendar je ne kaže posploševati - zlasti ne tam, kjer gre za dokaj začasno bivanje, ko se zavestno odločamo za minimalni vložek in nekoliko improviziran videz.



Pomembna je doslednost pri izbiri vseh elementov, ki naj bodo funkcionalno sprejemljivi, oblikovno preprosti in v kontekstu ambienta, ki ne želi biti bogat - ampak zanimiv in pogumno enostaven.

Izbrali smo zelo običajen prostor velikosti 4 x 5 m. Namenili smo ga samostojni pisarni - torej enemu delovnemu mestu in prostoru za stranke.

V slogu vse enostavnosti je tudi tlorisni razpored opreme jasen: sedenje ob vhodu, delo pri oknu in zastrto z nizko delilno steno, shranjevalni del pa vzdolž vse daljše stene. Prav ta običajno pomeni največji finančni zalogaj, zato je odločitev za »improvizirano omaro« nujna. Sestavljajo jo na mestu vgrajene visoke stranice in police na navpičnih, montažnih kovinskih nosilcih s pomičnimi konzolami.

Posamezne segmente omare zastirajo kovinske, lamelne žaluzije v izbrani barvni triadi: oranžna, rumeno-zelena in modra. V njej se ponovijo tudi plastični stoli, ki kljub izredni udobnosti sodijo v nižji cenovni razred.

Tudi talna obloga iz plošč je cenejša plastika.

Vsa atmosfera je dovolj igriva, da sprejme celo papirnate lampione, ki dajejo tik pod stropom najcenejšo, a odlično razpršeno svetlobo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *