Nov zakon o delovnih razmerjih

Avtor: | Objava: 10.06.2003Sprememba delovne zakonodaje se nezadržno približuje, zato se bo potrebno v podjetjih na novosti pravočasno pripraviti.

Po pogajanjih, ki so trajala kar nekaj let, je Državni zbor 24.04.2002 končno sprejel predlog Zakona o delovnih razmerjih. Državni svet je imel možnost v osmih dneh zahtevati, da Državni zbor pred razglasitvijo zakona o njem ponovno odloča. Glede na to, da tega ni storil, lahko v kratkem pričakujemo razglasitev zakona in njegovo objavo v Uradnem listu Republike Slovenije.

Zakon o delovnih razmerjih bo začel predvidoma veljati 01.01.2003. Po tem datumu imajo delodajalci največ 12 mesecev časa, da delavcu ponudijo v podpis pogodbo o zaposlitvi, ki bo v skladu z določbami novega zakona.

Novi Zakon o delovnih razmerjih bo prinesel številne spremembe, s katerimi so bodo morali seznaniti tako delodajalci kot tudi delavci. Zato je koristno čas od njegovega sprejema do začetka veljavnosti uporabiti za pripravo nanj in za postopno prilagajanje in usklajevanje splošnih aktov v družbi.

PRAVNI VIR
Zakon o delovnih razmerjih (Poročevalec DZ, 19.3.2002))

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *