Novoletni cilji

Avtor: Gašper Predanič | Objava: 02.02.2011

Da ne bodo novoletne zaobljube ostale samo zaobljube, podajamo nekaj nasvetov, kako jih uresničiti.


(Big Stock Photo)

Ob začetku leta je zelo malo ljudi, ki si ne postavijo novoletnih zaobljub in ciljev. Podjetniki verjetno nimajo težav s postavljanjem in pregledovanjem doseženih ciljev. Če ni tako, potem uspeh lahko ostane le misel v glavi. Da bi bili uspešni tudi pri zdravju, prehrani in gibanju, vam predstavljamo nekaj novoletnih zaobljub in z njimi povezanih predlogov, kako se jih lotiti.  
 
1. novoletni cilj: Shujšal bom!
 
Glede na to, da smo že v prejšnjih številkah podali kar nekaj zanimivih informacij s tega področja, bomo le na kratko ponovili, kaj vse zahteva hujšanje.
 
Hujšate, ko vaše telo začne izgubljati odvečno maščobo in pridobivati mišično maso. Da se to zgodi, je treba storiti naslednje: uživati je treba od 5 do 6 manjših, vendar kakovostno sestavljenih obrokov, ki naj si sledijo na dve do tri ure. Dnevno je treba popiti vsaj dva litra tekočine – najbolje vode. Ne pozabite na zeleni čaj, ki vam bo prav tako pomagal, da boste lažje izgubili odvečne kilograme, saj pospešuje metabolizem. Zvečer si ne smete dovoliti, da bi na vašem krožniku pristalo kaj podobnega sladicam, picam, salamam, majonezi. Gibanje, aktivnost, rekreacija, tek, kolo, fitnes, hoja v hrib – ti morajo postati vaša dolgoročna stalnica.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *