Novomar NM 500

Avtor: Matej Štakul | Objava: 10.08.2003



Nekdaj tako priljubljene gumenjake ljubitelji navtike še kako dobro poznajo, saj so bili ponavadi »stopnica«, prek katere so se pozneje odločili za nakup »resnejšega« čolna. Razvoj v navtični industriji iz leta v leto vidno napreduje in čolni iz gumiranega platna niso izjema. Med proizvajalci, ki so s svojimi pnevmatskimi čolni že dolgo prisotni na evropskem (in s tem tudi slovenskem) trgu, je tudi podjetje Novomar, s sedežem v Izoli. 

Stavijo na kakovost (uporabljajo gumirano platno hypalon-neopren, znano po vzdržljivosti in neomejeni trajnosti) in ponujajo široko paleto čolnov z dolžino med dvema ter sedmimi in pol metri: od enostavnega pa vse do namensko izpopolnjenih plovil za posebne naloge na morju. Letno izdelajo približno 150 plovil, večje kupce imajo v Italiji in Grčiji, posamezne pa še v Avstriji, Nemčiji in Sloveniji.  

NM 500 je najboljše prodajani model. Zaradi posebne oblike dna se dobro obnese tudi pri hitri vožnji na neprijetnih valovih. Ob odličnih plovnih lastnostih ga krasita tudi moderna linija in bogata serijska oprema. Omenimo sredinski prekucni krmilni stolp, prostor za akumulator, krmilni mehanizem, volan, pleksi vetrobransko steklo, varovalni lok konzole inox, dvojni prekucni oblazinjeni sedež, sidrni predal, krmni zaboj … Pester je tudi seznam dodatne opreme, z roll barom, lučmi in stikalom, ploščadjo s stopnicami, blazinami za sončenje, zložljivim senčnikom in tridelnim pokrivalom.  
 
Čoln ima sredinsko nameščeni komandni stolp, kar omogoča funkcionalno uporabo celotne površine. Na njem se lahko pelje do osem oseb, največja moč motorja pa je 100 konjev. Čolna (v sivi barvi) stane malce manj kot 1,7 milijona tolarjev. Linija elegance v beli barvi s sivo kombinacijo dodatkov čoln podraži za desetino.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *