Novosti sodobnega evropskega bontona

Avtor: Bojana Košnik | Objava: 03.04.2008

Sodobni poslovni bonton postavlja žensko enakovredno ob bok moškim.


(i-StockPhoto)

Sodobni evropski bonton prinaša kar nekaj novosti, zlasti ženskam, še zlasti tistim, ki so vpete v poslovne procese, saj sodobni poslovni bonton postavlja žensko enakovredno ob bok moškim kolegom. To pomeni, da ima ženska v poslovnem svetu iste »naloge in pravice« kot njen moški kolega. Pa si poglejmo nekaj primerov.  
 
Ko je ženska gostiteljica 

Če poslovna ženska povabi poslovnega partnerja (torej sta v poslovnem odnosu) v restavracijo na poslovno kosilo ali večerjo, in se znajdeta istočasno pred vrati, je seveda ženska kot gostiteljica tista, ki bo prva vstopila v restavracijo.

Sodobni bonton ji tudi dopušča, da svojemu gostu, torej poslovnemu partnerju, pomaga sleči plašč, preden sedeta za mizo. Seveda si mora moški pravilno razlagati tako potezo, le kot prijazno dejanje in nič drugega. Danes lahko ženska v takem odnosu mirno predlaga svojemu gostu jedi, celo vino lahko poskusi sama in tudi plača s svojim denarjem ter nikakor ne tišči svoje denarnice pod mizo, da bo z njenim denarjem plačal njen gost le zato, ker je moški.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *