Obljuba samemu sebi

Avtor: Gašper Predanič | Objava: 06.01.2012

Slabe navade škodijo zdravju in podjetniškim ambicijam. Vlaganje v zdravje omogoča, da bo podjetniška žilica delovala tudi v starejših letih.


(Big Stock Photo)

Večina vas že ve, kaj vse je treba narediti, da vam zdravje lahko dobro in dolgo služi. Kakovostno življenje je tisto, v katerem so vsa področja čim bolj v ravnovesju, ker vsako prinaša dolgoročne koristi, za katere se je treba še kako potruditi.
 
Ker dela za svoje podjetje, podjetniku skoraj vedno primanjkuje časa. Prav tako je podjetništvo povezano z veliko stresa, ki ima na telo negativne posledice. Stres in pomanjkanje časa sta tudi največja razloga, da sčasoma pozabimo nase, se zapustimo in začnemo posegati po zdravju škodljivih navadah. Tokrat bo beseda o navadah, za katere bi si morali vsi, ki jim podlegate, trdno obljubiti, da se jih boste za vselej znebili.
 
Prehrana

Prehranske navade so večinoma povezane z izgovorom, da ni časa, da bi si dan prej pripravili vsaj nekaj zdravju primernih obrokov. Ni potrebnega veliko truda – jabolko, jogurt, lešniki, banana, šejki, sendvič so odlične alternative za čas, ko vam bo sredi dneva začelo primanjkovati energije. Z uživanjem hrane je zopet povezan naš čas. Ali smo si pripravljeni odtrgati nekaj dragocenih minut in v miru zaužiti zdrav obrok? Pa ne le enega, ampak vsaj 4 ali 5? Vem, da je to za večino znanstvena fantastika. A če uživate manj kot dva obroka dnevno, vam zdravje dolgoročno verjetno ne bo dobro služilo. Če se odrekate času, ko vaše telo kliče po hrani, se dolgoročno odrekate svojemu zdravju in posledično dobremu počutju.
 
Športne aktivnosti
 
Zopet je pomemben vaš čas. Ni treba, da ste športno aktivni vsak dan, dovolj bo že trikrat tedensko. Seveda je takoj na voljo kopica izgovorov, s katerimi začasno mirite svoj um, vendar dolgoročno načenjate zdravje. Ko je to načeto, je prepozno in preveč naporno, saj boste morali v popravilo škode vložiti precej več truda in časa.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *