Občina kot podjetje

Avtor: Milan Krajnc Pavlica | Objava: 07.07.2006

Še vse preveč občin deluje in razmišlja birokratsko, namesto da si se obnašale podjetniško in poskrbele za boljše bivalne razmere občanov, od katerih bi dobile več denarja.



Ko sem nekoč šel po nakupih, sem vstopil v trgovino, ki je bila najbliže parkirišču, vendar sem jo zelo hitro tudi zapustil, saj sem zelo dolgo čakal, da se je »prikazal« prodajalec, pa še neprijazen je bil, zato sem zavil v naslednjo. Nameraval sem kupiti samo nove hlače, a sem zaradi prijaznosti in dobre izbire kupil vso garderobo. Ker je na drugi strani ceste občinska uprava, sem se hotel pozanimati glede zemljišča, ki ga nameravam kupiti. Zanimalo me je, kakšne možnosti so, da bo v nekaj letih sprejet zazidalni načrt. Najprej sem čakal pol ure, ker je imela gospa »zaseben« telefonski pogovor, nato pa sem doživel še neprijazen sprejem gospe, ki ni pokazala nobenega zanimanja za to, da bi mi kakorkoli pomagala. Niti konkretnega odgovora nisem dobil. Ob izstopu iz občinske uprave sem razmišljal, da bi lahko enako kot trgovino zamenjal tudi občino.  

Zakaj pa ne? Spomnil sem se, da sem na eni izmed primorskih občin delal reorganizacijo občinske uprave, kjer smo med drugim poenostavljali tudi te postopke. Pa še dobro sem se tam počutil, saj so mi pokazali nekaj zelo lepih lokacij in me celo vabili, naj se preselim tja, o čemer zdaj resno premišljujem. Prijaznost in bivalne razmere so razlog, da bom morda zdaj razen trgovine, kjer nisem bil zadovoljen s ponudbo in postrežbo, zamenjal tudi občino.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *