Odstranjevalec grafitov

Avtor: | Objava: 13.03.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 1500 evrov
Marketing: časopisni oglasi, letaki, internetni oglas
Potrebna oprema: prikolica za prevoz vseh potrebnih materialov za čiščenje, prenosni visokotlačni čistilec, peščeni curek (brezprašno peskanje), čistilo grafita, gel, para … Poleg tega še telefon, internet, lastni prevoz in drugo.
Konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto
 
Trg
Risbe navadno radi pogledamo, še posebej, če so pisane, živahne in vsebujejo pridih umetniškega duha. Izražanje umetnosti pa nikakor ne sodi na zidove stanovanjskih hiš, šol, vrtcev, knjižnic, stolpnic, na pločnike, ograje, prometne znake, kulturne spomenike, v podhode, avtobusne in železniške postaje, za kar vandalom ni mar. Grafite pišejo vsepovsod, čeprav vedo, da so nezaželeni, saj dajejo okolici neurejen videz ter zmanjšujejo ugled mest in okolišev. Ravno zato so podjetja, ki jih odstranjujejo, našla odlično tržno nišo.
 
Dejstva
Občine vsako leto porabijo tisoče evrov za odstranjevanje grafitov z javnih površin. Cilj vandalov je, da njihove risarske sposobnosti, napise, risbe, grafike vidi čim več ljudi, vaša naloga pa, da to preprečite ali počistite za njimi. Profesionalen pristop in izbira kakovostnih izdelkov za preprečevanje in odstranjevanje grafitov je le temelj za uspešen posel. Znati morate biti natančni in dosledni pri delu, konkurenco pa prehiteti še s poštenostjo, korektnim odnosom do strank, prijaznostjo, komunikativnostjo …
 
Naj vas prepoznajo kot podjetje, ki zna odstraniti grafite z marmorja, granita, betona, keramike, apnenca, kovine, stekla in drugih površin. Dokažite, da lahko očistite avtomobile, avtobuse, vlake, prometne znake, kovinske omarice … Imejte pri roki tudi zaščito pred grafiti, ki naj bo biološko razgradljiva, kar bo še dodatno povečalo vaš krog naročnikov.
 
Nasvet
Načinov za odstranjevanje grafitov je več, a z znanjem in izkušnjami boste zlahka izbrali najbolj primernega. Bodite pozorni na to, s katero in kakšno barvo je narisan oziroma napisan grafit, na kakšni površini je in koliko časa je že minilo od takrat, ko je vandal na zidu pustil svoj pečat. Površine je mogoče ustrezno zaščititi, saj bo tako odstranjevanje precej lažje in preprostejše. Trg je neomejen, saj ko grafite počistite, kmalu spet nastajajo novi. Če ob začetku ustvarjanja posla nimate denarja za nakup opreme, si jo lahko nekaj časa izposojate. Ko si boste opomogli in stopili na zeleno vejo, si priskrbite vse, kar potrebujete za vzorno opravljeno delo. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *