Ogrevane plošče za tople jedi

Avtor: | Objava: 11.05.2009



Žalostna resnica v kulinaričnem svetu je, da se tudi največje kulinarične mojstrovine po določenem času ohladijo. Pogosto veliko prej, kot bi to želeli. Čeprav je na trgu že ogromno električnih grelcev, ki pomagajo ohranjati toploto jedi, se je pojavil nov zanimiv izdelek iz podjetja Roccia Bollente (vroča skala). Namizni kamen iz naravnega granita, ki, kot pravijo v podjetju, ohranja hrano na vašem krožniku toplo vse do zadnjega grižljaja. Kamen potrebuje le 15 minut, da se segreje, če ga postavite v pečico na 350 stopinj Celzija. Ko je segret, se ga preprosto postavi pod krožnik. Tudi po 45 minutah je temperatura na njegovem površju še vedno 220 stopinj Celzija. In čeprav je bil prvi motiv za nastanek toplih namiznih kamnov ohranjanje toplote jedi, se lahko prav tako uporabljajo za ohranjanje svežih jedi hladnih. Po eni uri v hladilniku so namreč dovolj mrzli, da ohranjajo svežo solato in hladno pijačo kar nekaj časa. Cena: od 30 do 45 evrov.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *