Oprema poslovnih prostorov uspešnega podjetja

Avtor: Nives Pahor | Objava: 13.06.2006

Skrb za urejenost poslovnih prostorov in dobro počutje zaposlenih v njih sta ključnega pomena za uspešno delovanje podjetja. Pri tem je treba upoštevati celostno podobo podjetja in trende pri urejanju sodobnih poslovnih prostorov.


Nada Matičič: "V pisarni se morajo ljudje dobro počutiti, da so lahko ustvarjalni, kreativni in da je storilnost čim višja."

Globalizacija gospodarstva, tehnološki napredek ter informacijsko komunikacijske tehnologije vplivajo na organizacijo dela, kar pa spet vpliva na urejanje in oblikovanje delovnih prostorov. Razen tega pa zlasti v državah zahodnega sveta, kamor sodimo tudi mi, ljudje čedalje več časa preživljajo na delovnem mestu, zato postajata njegova urejenost in dobro počutje zaposlenih v njem vse pomembnejša, pravi Nada Matičič, arhitektka in direktorica Inštituta za dizajn v Ljubljani.  

Trendi pri urejanju poslovnih prostorov  

Ključne značilnosti urejanja sodobnega delovnega mesta so udobnost, odprtost (enotnost prostora) in mobilnost. Sodobni načini dela v podjetju namreč narekujejo in poudarjajo vse bolj povezane, hitro prilagodljive delovne površine, ki se lahko hitro spreminjajo in prilagajajo različnim delavnim funkcijam v podjetju. Zaradi tega je tudi nastala zahteva po mobilnosti pohištva, ki ga lahko z lahkoto prenašamo iz prostora v prostor in sestavljamo v različne kombinacije, če ne že vsak dan, pa vsaj zelo pogosto oziroma po potrebi.  

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *