Organizator pisarn

Avtor: Petra Mauer | Objava: 11.06.2013


(BigStockPhoto)

Začetni stroški: okoli 1500 evrov

Marketing: internetne strani, radijski oglasi, oglasi v tiskanih medijih, od ust do ust, letaki, poslovne vizitke 

Potrebna oprema: telefon, računalnik, internet, prevozno sredstvo 

Čas delovanja: vse leto

Konkurenca: da

 

Dejstva

Preden začnete delati, se spoznajte z inovativnimi idejami, s katerimi boste lahko popestrili pisarno vaši stranki, prelistajte revije, preglejte internetne strani in si pojdite v živo ogledat kak dober primer domače pisarne. S stranko se pogovorite o njihovih željah in jih skušajte čim več uresničiti, kadar pa vidite, da imate boljšo rešitev, ji jo ponudite. Prilagodite se njenim potrebam in s pogosto komunikacijo poskrbite, da bo vse potekalo brez zapletov, da na koncu ne bo presenečenj ali nezadovoljstva. Poskrbite ne le za privlačno notranjo opremo, temveč tudi za varovanje, zavarovanje, primerne pisarniške naprave, pripravite rešitev za shranjevanje dokumentov, posvetite se reciklaži, komunikacijskemu sistemu in podobno.

 

Trg

Vse več je ljudi, ki opravljajo samostojno dejavnost in si želijo delovni prostor urediti v zavetju svojega doma ali v manjši pisarni. Za mnoge prva izkušnja z opravljanjem posla od doma pomeni frustracijo, saj si je težko zamisliti, kako naj bi bilo vse skupaj videti. Kako se organizirati, kako začeti, kaj kupiti, kam postaviti stvari, da bodo čim bolj funkcionalne? Vsem prihodnjim poslovnežem ponudite pomoč in jih s svojimi idejami usmerjajte pri njihovih začetkih.

 

Nasvet

Pri opremljanju pisarne bodite pozorni, da bo imela stranka omogočeno nemoteno gibanje in da bo imela vse čim bolj na dosegu roke. Morda se pri izbiri barv osredotočite na tiste, ki so v logotipu podjetja. Z njimi pobarvajte predelno steno, kombinirajte jo v zaveso, morda preoblecite star fotelj  Nikar ne pozabite na vstop naravne svetlobe v prostor, ki daje človeku posebno energijo, prav tako prostor dodatno osvetlite z lučmi tam, kjer je potrebno.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *