Osebni nakupovalni pomočnik

Avtor: | Objava: 05.02.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški:
Okoli 2000 evrov
Marketing: Spletna stran, vizitke, marketing od ust do ust, brošura, avtomobil polepite s svojo ponudbo in s podatki …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Ne. Poznati morate trgovine, blagovne znamke za področje, na katerem ponujate pomoč (moška, ženska, otroška konfekcija, notranja oprema hiš, hotelov, starine …).
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, fotoaparat
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto 

Dejstva
Če radi nakupujete in imate razvit občutek za različne modne stile, potem bi bila morda tale poslovna priložnost prava za vas. Uživali bi v nakupovanju in hkrati pomagali ljudem, ki bodisi nimajo občutka za modo in stil, bodisi nimajo dovolj časa oziroma se jim ne ljubi sprehajati po trgovinah. V tujini, pa tudi pri nas se že najdejo ljudje, ki so pripravljeni plačati osebnega pomočnika za nakupe, da namesto njih hodi po trgovinah in izbira darila, obleke, opremo za stanovanje … za različne priložnosti.  

Najlepše od vsega je, da za opravljanje posla ne potrebujete posebnega znanja. Če radi nakupujete, ste kreativni in brez težav vzpostavljate stike z ljudmi, ste kvalificirani, da postanete osebni nakupovalni pomočnik.

Trg
Med drugim lahko osebni pomočniki za nakupe priskočijo na pomoč dekoraterjem za notranje prostore, pa tudi zbirateljem starin, da se namesto njih potepajo po bolšjih trgih in iščejo ugodne ponudbe. Tudi podjetja najemajo osebne pomočnike za nakupe, da jim pomagajo pri izbiri najprimernejših daril za svoje poslovne partnerje, vlagatelje, zaposlene … Tudi starejšim pride taka pomoč še kako prav, zlasti če se težje gibljejo. Slednjim lahko pomočniki za nakupe opravljajo nakupe živil, oblačil in drugih izdelkov za osebno nego in dom.  

Nasvet
Bodite vedno na tekočem z novostmi na trgu, na katerem ponujate storitev.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *