Osem zmot o nakupu franšize

Avtor: Nives Pahor | Objava: 12.10.2009

Franšizni veteran Terry O. Powell o najpogostejših zmotah, ki začetnikom ovirajo vstop v svet franšizinga.



V svetu franšizinga obstaja vrsta napačnih predstav, povezanih s prevzemom franšize. Dobro jih je spoznati in jih razumeti, kajti če jih ne razumete, obstaja velika verjetnost, da boste prikrajšani za dobro poslovno priložnost. Preden se karkoli odločite, vam zato koristi spoznati dejstva.
 
Multifranšizij Terry O. Powell z več kot 25-letnimi izkušnjami v franšizingu velja na tem področju za veterana. Med drugim je ustanovitelj franšize za poslovno svetovanje The Entrepreneur’s Source, ki ima 230 franšiznih enot. Na podlagi dolgoletnih izkušenj je opredelil osem franšiznih mitov oziroma zmot, ki vam bodo pomagali realno oceniti, ali je nakup franšize primerna odločitev za vas.
 
1. Zmota: Uspešen bom le, če bom našel »pravi posel«.
Najprej se je treba vprašati, kaj je pravi posel. Večina ljudi »pravi posel« definira na podlagi preteklih izkušenj oziroma tega, v čemer so že zdaj dobri. Toda Powell tovrstna omejevanja močno odsvetuje. Raje opredelite skupek vseh svojih prenosljivih spretnosti in znanj, kot so na primer: delegiranje, upravljanje, marketing, prodaja … Če jih uspešno uporabljate v enem poslu, jih z lahkoto uporabljate tudi v drugem.
 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *