Pasja ovratnica z vgrajenim sistemom GPS

Avtor: | Objava: 10.05.2010



Tehnologija GPS omogoča vrsto inovativnih produktov in storitev na mobilnih napravah. Spot Light je nova rešitev, ki uporablja sistem GPS za pomoč lastnikom domačih živali, zlasti psov, da spremljajo, kje se njihovi ljubljenčki potepajo.
 
GPS za spremljanje premikanja domačih živali podjetja Positioning Animals Worldwide združuje zasledovalno tehnologijo, A-GPS in storitev 24-urnega reševanja živali.
 
Vsaka taka napravica ima vodotesen ovratnik z baterijo, kabel za polnjenje in obesek AKC. Za začetek morajo lastniki pripeti ovratnik na pasji vrat. Nato gredo na spletno stran Spot Light, kjer določijo tako imenovana varna območja za psa. Vsakič, ko se pes poda z določenih območij, dobi lastnik opozorilo prek SMS-a ali e-pošte. Z Google Maps nato naprava pripelje lastnika do lokacije psa. Ko je lastnik na lokaciji, na pasjem ovratniku zasveti svetleča dioda, ki je vidna na 90 metrov razdalje.
 
Če kdo drugi najde vašega psa, lahko pritisne na »rešilni« gumb na ovratniku ter na ta način poveže izgubljenega psa z lastnikom.
 
Cena za napravo je 249,99 dolarja, vsak mesec pa je potrebno plačati še 7,99 dolarja, v kar je vključeno do 25 reševanj psa.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *