Pekarna za najboljšega človekovega prijatelja

Avtor: Petra Bauman | Objava: 11.07.2013

Nastja Verdnik je 25-letna Mariborčanka, ki je v svet podjetništva vstopila s pasjo pekarno Hov-hov. Po opravljeni diplomi iz novinarstva je bila nekaj časa prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, obetala se ji je zaposlitev, a se to ni uresničilo. Operacija Podjetno v svet podjetništva je prišla kot naročena.


Nastja Verdnik: »Še tako dobra ideja lahko žalostno propade, če nisi iz pravega podjetniškega testa, če slabo prenašaš stres in če nisi trdno odločen, da boš od tega živel.«

»Doma imam psičko, ki je alergična na piščančje meso, zato zanjo že od nekdaj pripravljam posebno hrano. Za prvi rojstni dan je dobila torto, kmalu zatem piškotke. Potem sem pekla za kužke znancev in prijateljev. Začela sem proučevati literaturo, prečesala sem spletne strani in s pomočjo družinskega prijatelja veterinarja ugotavljala, katere sestavine bi bile primerne za zdravo pasjo prehrano. Tako je prišlo do poslovne ideje o peki naravnih pasjih priboljškov, primernih tudi za živali z alergijami. Naš najbolj znani izdelek so pasji piškoti brez sladkorja in soli, izmislili smo si povsem svoj recept za pasje tortice, pečemo še krofe, kroglice, mesne, brezmesne in ribje muffine ...,« opiše začetke Nastja Verdnik.

 

V Sloveniji več psov kot otrok do 9. leta

 

Ideja o pasjih pekarnah je v svetu zelo mlada, saj se je prva takšna trgovina odprla šele leta 2006 v Franciji, nad njimi so navdušeni tudi Američani. V Sloveniji se s podobno dejavnostjo ukvarja le še gospa iz okolice Ljubljane, po zdravi pasji hrani pa je vse več povpraševanja. To je ob svoji raziskavi trga ugotovila Nastja, ki postreže s podatkom, da je v Sloveniji več registriranih psov (230.000) kot otrok do devetega leta starosti, lastnik psa pa v življenjski dobi svojega pasjega ljubljenčka zanj zapravi za »en dober avto«.

 

Nastja pri svojih izdelkih stavi na čim več sestavin slovenskih proizvajalcev, zato uporablja le meso slovenskega porekla in zelenjavo z lokalnih kmetij. Barvila iz rožiča, rdeče pese, špinače in kurkume izdelujejo sami. »Vsi naši izdelki so 100-odstotno naravni, brez konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa, soli in sladkorja. Vsebujejo le sveže meso in zelenjavo. Skrbimo, da so sestavine preverjenega porekla in veterinarsko pregledane. Imamo tudi posebno linijo dietnih piškotov, primernih posebej za alergike. Ti so lahko tako brez glutena in jajc kot tudi v celoti brez žitaric. Naša ponudba obsega tudi linijo piškotkov za trening, za boljši zadah, za majhne in velike pasme, in še in še.«

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *