Pilates center

Avtor: | Objava: 06.04.2010


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 10.000 evrov dalje
Marketing: spletna stran, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih revijah, klubih, trgovinah z zdravo prehrano …
Posebne zahteve glede izobrazbe: opraviti morate izpit za inštruktorja pilatesa, če boste vadbo vodili na začetku sami
Potrebna oprema: primeren prostor (s sprejemnim prostorom, WC-jem, tušem, slačilnico) in oprema za izvajanje vaj pilates,  telefon, računalnik, tiskalnik …
Podjetje lahko upravljate od doma: ne
Popoldansko delo: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto

Dejstva
Pilates postaja čedalje bolj priljubljena oblika vadbe tako za izkušene kot neizkušene športnike. Za razliko od klasičnih aerobnih vadb daje pilates poudarek na gibkosti in pravilnem dihanju. Hitrost in moč pri tem nista na prvem mestu.

Na našem trgu so studii pilatesa prisotni že nekaj let in kaže, da njihova priljubljenost še kar narašča. To pomeni, da so še vedno dobra poslovna priložnost za pridne.

Že pred odprtjem studia morate temeljito razmisliti o svoji ponudbi. Priporočljivo je, da ponudite nekaj posebnega, česar konkurenčni fitnes in pilates studii še nimajo. Priklopite se v internet, dvignite telefon in naredite manjšo analizo ponudbe na trgu, tako da boste lažje izoblikovali svojo konkurenčno prednost.
 
Za začetek lahko prostor za vadbo najamete, pripomočke za vadbo pa bo najverjetneje treba kar kupiti. Priporočljivo je, da prostor uredite v prijetnih, sproščujočih barvah, ter da poskrbite za primerno osvetljavo, da bo vzdušje karseda sproščujoče in prijetno.
 
Trg
Ljudje, ki skrbijo za zdravo življenje, ki se radi gibajo in ki želijo poskusiti še kaj drugega kot le klasično fitnes vadbo za moč in kondicijo.
 
Nasvet
Skrbite za redno izobraževanje in dopolnjevanje ponudbe. Trg je namreč vedno bolj zahteven.
 
Ponudite lahko vadbo za specifične skupine, kot so na primer pilates za nosečnice, starejši z osteoporozo, pilates za otročičke …

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *